Όλοι λατρεύουμε να ακούμε την φράση «σ’αγαπώ» και όπως είναι λογικό όλοι οι γονείς ανυπομονούν να την ακούσουν από το μωρό τους. Ενώ ορισμένοι γονείς μπορεί να πιστεύουν ότι πρέπει να περιμένουν λίγο για να την πουν στο παιδί, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Υπάρχουν στην πραγματικότητα ορισμένοι τρόποι με τους οποίους οι γονείς μπορούν να ενθαρρύνουν τα μικρά τους να μιλήσουν και να τους εκφράσουν πολλά πέραν της αγάπης τους. Μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να το ενθαρρύνετε, περιλαμβάνουν:

*Η σημασία της μικρής κουβέντας

Ένα από τα πράγματα που οι γονείς προσβλέπουν περισσότερο είναι οι συζητήσεις τους μαζί με τα παιδιά. Εξάλλου, τα παιδιά είναι γνωστό ότι λένε μερικά πολύ χαριτωμένα και αστεία πράγματα. Επίσης, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η ανάπτυξή τους πηγαίνει καλά, γι ‘αυτό και μπορεί να προκληθεί ανησυχία αν εκείνο δεν έχει μιλήσει ακόμα. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να μιλήσουν, σχηματίζοντας ολοκληρωμένες προτάσεις. Ένας από αυτός είναι να δίνετε έμφαση στις μικρές συζητήσεις σας με το παιδί, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, ενθαρρύνουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

*Προσθέστε λέξεις

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γονείς εάν θέλουν να βοηθήσουν τα μικρά τους να αρχίσουν να εκφράζονται με ολοκληρωμένες προτάσεις. Για παράδειγμα, μπορούν να επαναλάβουν ορισμένες φράσεις μπροστά στο παιδί, ήδη από την βρεφική ηλικία και αυτό με την πάροδο του χρόνου θα τις μάθει και θα τις επαναλάβει. Αλλά από την άλλη πλευρά, η προσθήκη λέξεων στις φράσεις που λένε μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Επομένως, εάν λένε δύο ή τρεις λέξεις που δεν δημιουργούν μια πλήρη πρόταση, δοκιμάστε να προσθέσετε νέες λέξεις για να το βοηθήσετε. Αυτή είναι μία από τις πολλές πρακτικές που θα βοηθήσουν το παιδί να συνδυάσει λέξεις, δημιουργώντας προτάσεις.

*Κάντε ερωτήσεις στο μωρό

Οι ερωτήσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμες για το παιδί, καθώς το βοηθούν να εξελίξει τις γλωσσικές του δεξιότητες. Έτσι, αυτό σημαίνει ότι οι γονείς που θέλουν να ενισχύσουν τις γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού τους πρέπει να τους υποβάλλουν ερωτήσεις όποτε έχουν την ευκαιρία. Μπορείτε να τους κάνετε ερωτήσεις για τις εικόνες που βλέπετε στα βιβλία του ή και στις φωτογραφίες σας. Αυτό είναι ένα από τα πολλά αποτελεσματικά κόλπα που μπορεί να χρησιμοποιήσει μια μαμά ή ο μπαμπάς για να κάνουν τα μικρά τους να χρησιμοποιούν πλήρεις προτάσεις ή τουλάχιστον να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες λέξεις.