Δεν είναι σπάνιο τις πρώτες ημέρες με το μωρό στο σπίτι, οι μπαμπάδες να νιώθουν ως επικουρικοί γονείς, αφού η μαμά είναι εκείνη που αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο το τάισμα και τη φροντίδα του νεογέννητου. Άλλωστε, εκείνη έχει ήδη αναπτύξει έναν ισχυρό δεσμό με το μωρό, μεγαλώνοντάς το επί 9 μήνες μέσα της. Έτσι, συχνά οι νέοι μπαμπάδες είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι ή ακόμη και τρομαγμένοι στην προσπάθειά τους να γνωρίσουν τα μωρά τους και να εξοικειωθούν μαζί τους.

Τα νεογέννητα δείχνουν τόσο μικρά και εύθραυστα που αρκετοί μπαμπάδες σκέφτονται ότι μπορεί να τα… σπάσουν καταλάθος με μια λάθος κίνηση. Ωστόσο, το να κρατάει και να φροντίζει ο μπαμπάς το μωρό είναι το πρώτο βήμα για να εξοικειωθεί και να δεθεί με αυτό.

Για παράδειγμα, η αλλαγή πάνας είναι ίσως το πιο εύκολο πράγμα που μπορεί να κάνει ο μπαμπάς όσον αφορά στη φροντίδα του μωρού, ενώ παράλληλα του επιτρέπει να περάσει χρόνο με το μικρό του και κατ’ επέκταση να δεθούν.

Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του μπαμπά είναι επικουρικός. Οι μπαμπάδες όχι μόνο καθορίζουν σημαντικά στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, αλλά επίσης προσφέρουν αμέτρητες στιγμές γέλιου, όπως αυτές που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω βίντεο.

Δείτε το αστείο βίντεο με μπαμπάδες και μωρά: