Η μακαρονοσαλάτα είναι ένα από τα πιο γρήγορα και χορταστικά γεύματα που μπορούμε να ετοιμάσουμε για την οικογένειά μας.

Η σαλάτα συνήθως σερβίρεται στην αρχή του γεύματος, αλλά μπορεί να μετατραπεί και σε πλήρες γεύμα τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας. Άλλωστε, η κατανάλωση μιας μεγάλης υγιεινής σαλάτας είναι ένας πολύ καλός τρόπος να εντάξουμε στη διατροφή της οικογένειάς μας περισσότερα λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες. Το καλύτερο σε αυτήν την περίπτωση είναι ότι το να φτιάξουμε μια μεγάλη, χορταστική σαλάτα είναι πολύ εύκολο και γρήγορο. Προσθέτοντας μάλιστα ζυμαρικά στη σαλάτα μας, έχουμε ένα γρήγορο και χορταστικό πιάτο.

Συνταγή για μακαρονοσαλάτα που θα λατρέψουν τα παιδιά

 

Υλικά

 

500 γρ. μακαρόνια βίδες

2 ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 αγγούρι

100 γρ. ελιές

1 κρεμμύδι

200 γρ. φέτα

2 κ.σ. ρίγανη

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

 

Βράστε τις βίδες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, σουρώστε τα και ξεπλύντε με άφθονο κρύο νερό, ώστε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τα στην άκρη. Κόψτε σε κυβάκια τη φέτα και τα λαχανικά και τις ελιές στη μέση. Ανακατέψτε τα σε ένα μπολ μαζί με λίγο ελαιόλαδο και λίγο μπαλσάμικο. Προσθέστε τη ρίγανη και τις βίδες και ανακατέψτε απαλά ώστε τα υλικά να απλωθούν αναλογικά. Σκεπάστε τη σαλάτα με ένα σελοφάν και αφήστε τη για μία ώρα στο ψυγείο ώστε να ανακατευτούν τα αρώματα.