Το παιδικό δωμάτιο αποτελεί τον χώρο όπου το παιδί θα παίζει, θα εκφράζεται, θα ξεκουράζεται, αποτελώντας τον δικό του προσωπικό χώρο μεγαλώνοντας. Η διακόσμησή του θα περάσει από πολλές αλλαγές, όπως εξάλλου και το ίδιο το παιδί, αφού θα το βλέπετε σταδιακά να αλλάζει ανάλογα με την ηλικία του και να διαμορφώνει την ξεχωριστή του προσωπικότητα με την πολύτιμη συμβολή σας.

«Μαμά θέλω άλλη διακόσμηση στο δωμάτιο»

Ωστόσο, την ίδια καθοδήγηση θα χρειαστεί κι όταν αποφασίσετε από κοινού να αλλάξετε την διακόσμηση στο δωμάτιό του. Αυτά που δεν θα πρέπει να σας.. «ξεφύγουν», περιλαμβάνουν:

#1 Επιλέξτε συγκεκριμένο θέμα ή στυλ

Ενώ δεν είναι ανάγκη να περιοριστείτε σε ένα συγκεκριμένο θέμα ή στυλ, ειδικά αν το παιδί επιμένει σε αυτό, θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε συγκεκριμένα διακοσμητικά στοιχεία, αντί να χαθείτε στην υπερπληροφόρηση των χρωματικών συνδυασμών.

#2 Επιλέξτε τα υφάσματα πριν βάψετε τους τοίχους

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να βρείτε τελικά τις τέλειες κουρτίνες ή τα ιδανικά κλινοσκεπάσματα, μόνο για να ανακαλύψετε ότι τελικά δεν ταιριάζουν με τις υπόλοιπες αποχρώσεις του δωματίου.

 

Δεδομένης της εκπληκτικής σειράς διαθέσιμων χρωμάτων βαφής και της επικράτησης της τεχνολογίας για να δείτε αν τα χρώματα τελικά ταιριάζουν με όλα όσα έχετε επιλέξει για το δωμάτιο, είναι σίγουρα πιο εύκολο να επιλέξετε πρώτα τα υφάσματα σας και στη συνέχεια να αγοράσετε χρώμα για να ταιριάξετε.

#3 Μην ξεχνάτε το ταβάνι του δωματίου

Τα παιδιά στην βρεφική ηλικία περνούν το περισσότερό τους χρόνο ξαπλωμένα, παίζοντας και κοιτάζοντας προς το ταβάνι, οπότε γιατί να μην το διακοσμήσετε και αυτό; Σκεφτείτε να βάψετε την οροφή με ένα καταπραϋντικό χρώμα ή να βελτιώσετε το θέμα του δωματίου με μια τοιχογραφία.

Μπορείτε μεγαλώνοντας να το ενθαρρύνετε να ζωγραφίσει λαμπερά αστέρια, τα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε με την βοήθεια του μπαμπά στο ταβάνι, ώστε κάθε βράδυ… να κοιμάται κάτω από τα δικά του αστέρια.