Ολοένα και περισσότεροι είναι οι γονείς που αναγνωρίζουν τα πολλά οφέλη του προγράμματος στην καθημερινότητα του μωρού. Το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα καλό, αφού διδάσκει στο μωρό τι να περιμένει στην συνέχεια, πότε θα αλλάξει δραστηριότητα και τι θα πρέπει να κάνει.

Η ρουτίνα του μωρού περιλαμβάνει..

Ειδικά όταν το μωρό σας ξεπεράσει την φάση του νεογέννητου, δηλαδή περίπου μετά τον έκτο μήνα, μπορείτε να εγκαθιδρύσετε μια ρουτίνα, ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο καθημερινά, αναφορικά με τις ώρες που θα παίξει, θα φάει και τελικά θα κοιμηθεί.

Αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό  με τα μωράκια που έχουν φτάσει στον έκτο τους μήνα είναι ότι πιθανότατα κάνουν πολλά περισσότερα από το να κοιμούνται και να τρώνε. Γενικά, τα μωρά έξι μηνών θα μπορούσαν να κοιμούνται όλη τη νύχτα, με ένα ή δύο ενδιάμεσα «διαλείμματα» για να φάει. Έτσι, μόλις ξυπνήσουν έχουν όρεξη και ενέργεια για πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες.

Με την εφαρμογή μιας επιτυχημένης ρουτίνας το πρωί, θα ορίσετε τον τόνο για να έχετε μια καλή ημέρα κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να κάνετε αυτά τα πράγματα ταυτόχρονα ή για την ίδια διάρκεια κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσαρμόσετε τη ρουτίνα σας σε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για εσάς και το μωρό σας.

*Φάτε πρωινό

Είναι πάντα σημαντικό να ταΐζετε το μωρό σας εάν ξυπνήσει πεινασμένο. Εάν δοκιμάζετε στερεά τρόφιμα με το μωρό σας, τότε γιατί να μην κάνετε ένα διασκεδαστικό πρωινό μαζί. Θυμηθείτε ότι είναι εξίσου σημαντικό να τρώτε και κάτι θρεπτικό το πρωί. Πολλά μωράκια τείνουν να απολαμβάνουν το γιαούρτι, το πλιγούρι βρώμης, τα δημητριακά ρυζιού ή ακόμη και μικρά κομμάτια τοστ.

Το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής του μωρού σας προέρχεται από το μητρικό γάλα ή τη φόρμουλα, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το πόσο πραγματικά τρώνε. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ενώ τρώνε μπορείτε να φάτε πρωινό, να πιείτε τον καφέ σας, χωρίς να αφήνετε το μωρό από την επίβλεψή σας.

*Ντυθείτε

Αφού τελειώσει το πρωινό του, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να βγάλετε τις πιτζαμούλες του και να το ντύσετε. Αν χρειάζεται ένα μπανάκι, μην διστάσετε να το κάνετε και να το αλλάξετε έπειτα. Μπορείτε στο μεταξύ να αφήσετε το μωρό σας να επιλέξει τι θέλει να βάλει, καθώς ξεκινούν να καλλιεργούν αυτήν την δεξιότητα ήδη από την βρεφική ηλικία.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με απλά πράγματα, όπως από τι χρώμα πουκάμισο, παντελόνι, μπλούζα ή φούστα θέλει να φορέσει. Μόλις το μωρό σας ντυθεί για την ημέρα, μπορείτε να τα τοποθετήσετε στην κούνια. Ακόμα και αν δεν βγείτε από το σπίτι, θα νιώσετε και οι δύο πιο παραγωγικοί.

*Διαβάστε μαζί

Η ανάγνωση στο μωρό σας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή του. Ακόμα κι αν έχετε χρόνο μόνο για ένα βιβλίο, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε με το μωρό σας. Τα μάτια του μωρού σας θα έχουν αναπτυχθεί αρκετά ώστε να απολαμβάνουν τα χρώματα τώρα.

Τα βιβλία που έχουν απλούς χρωματικούς συνδυασμούς και φράσεις θα είναι πιο ευχάριστα από τα περίπλοκα λεξιλόγια σε αυτήν την ηλικία. Θα μπορούσατε επίσης να δείχνετε και να κοιτάτε τις φωτογραφίες αντί να διαβάζετε ολόκληρη την ιστορία.

*Ώρα για παιχνίδι

Ο καλύτερος τρόπος για να διδάξετε το παιδί να παίζει μόνο του είναι να το ενθαρρύνετε να παίζει με παιχνίδια από νωρίς. Το παιχνίδι με παιχνίδια μπορεί να βοηθήσει την καλή κινητικότητα, την επικοινωνία και τις γνωστικές δεξιότητες του μωρού σας.

*Χρειάζεστε σνακ

Μετά από ένα πρωινό γεμάτο παιχνίδι, μάθηση και δραστηριότητες σίγουρα το μικρό σας θα χρειαστεί κάποιο σνακ.Αυτό μπορεί να είναι περισσότερο γιαούρτι, τραγανά σνακ που διαλύονται στο στόμα τους ή περισσότερα φρούτα. Και πάλι, τα στερεά τρόφιμα σε αυτήν την ηλικία αφορούν την εξάσκηση δεξιοτήτων παρά την πρόσληψη.

Εάν το μωρό σας απλά διασκεδάζει αγγίζοντας το φαγητό του, τότε απλά αφήστε το, καθώς έτσι το ενθαρρύνετε να δοκιμάσει, μειώνοντας τις πιθανότητες να γίνει μεγαλώνοντας ιδιαίτερα επιλεκτικό.

*Ώρα για υπνάκο

Τα περισσότερα μωρά έξι μηνών εξακολουθούν να λαμβάνουν 2-3 υπνάκους την ημέρα. Είναι σημαντικό να προσέχετε για ενδείξεις που θα σας ειδοποιήσουν ότι χρειάζεται τον υπνάκο του, όπως το τρίψιμο των ματιών ή των αυτιών του, η επιθυμία να το κρατήσετε και η ευερεθιστότητά του.