Μικρά αλλά και.. μεγάλα παιδιά λατρεύουν τις κατασκευές. Οι κατασκευές είναι η απτή απόδειξη των ονείρων, καθώς μέσα από αυτές τα παιδιά μαθαίνουν πως λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους, τι πρέπει να χρησιμοποιήσουν για να τα καταφέρουν και πως μία λάθος μολυβιά μπορεί να εξελιχθεί απρόσμενα σε ένα νέο ταξίδι.

Αυτήν την φορά, μπορείτε να δοκιμάστε να δημιουργήσετε μαζί με το παιδί ένα αλλιώτικο.. χριστουγεννιάτικο δέντρο από τουβλάκια.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τουβλάκια

Τίποτα δεν «φωνάζει» Χριστούγεννα όσο το στολισμένο γεμάτο πολύχρωμες μπάλες δέντρο. Τώρα μπορείτε και εσείς μαζί με το παιδί να φτιάξετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο από τουβλάκια.

Πάρτε όλα σας τα τουβλάκια, ανεξάρτητα από το σχήμα τους και προσπαθήστε να είναι όσο πιο χρωματιστά γίνεται. Ξεκινήστε απλώνοντας ένα χαρτόνι πράσινου χρώματος σε τόνο λαδί και αρχίστε να σχηματίζετε μαζί με το μικρό σας το περίγραμμα του δέντρου με πλακέ τουβλάκια, ώστε να σχηματίσετε τις γωνίες που προεξέχουν, τα κλαδιά δηλαδή του δέντρου σας.

Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας πάλι πλακέ τουβλάκια σχηματίστε το αστέρι στην κορυφή του δέντρου, τοποθετώντας τα κάθετα και διαγώνια. Προσθέστε τουβλάκια με κίτρινο χρώμα για να κάνετε το αστέρι σας να λάμψει. Πλακέ τουβλάκια θα χρησιμοποιήσετε και για την βάση του δέντρου σας, τοποθετώντας το ένα κάτω από το άλλο, μέχρι να σχηματιστεί ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο. Αν θέλετε μπορείτε και να σχηματίσετε το κορμό του με καφέ τουβλάκια.

Γεμίστε το εσωτερικό του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας με πολύχρωμα τουβλάκια, τετράγωνα, τρίγωνα ή και σφαιρικά. Αφήστε την φαντασία του μικρού σας να σας οδηγήσει και ρωτήστε το που θέλει να μπει το καθένα και τι μπορεί να συμβολίζει.

Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε κάτω αριστερά και δεξιά μικρότερα τουβλάκια, τα δώρα δηλαδή που αφήνει κάθε χρονιά ο Άγιος Βασίλης.