Ίσως νομίζετε ότι το υπέροχο δέρμα είναι θέμα τύχης και κληρονομικότητας, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Στην πραγματικότητα, ο τρόπος ζωής σας και οι συνήθειές σας παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα της επιδερμίδας σας.

Αν καπνίζετε, αν δεν τρέφεστε σωστά, αν δεν πίνετε αρκετό νερό και αν δεν κοιμάστε επαρκώς, είναι λογικό κι επόμενο οι ανθυγιεινές σας επιλογές να αποτυπώνονται στο πρόσωπό σας.

Προσπαθήστε λοιπόν να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και η αλλαγή θα φανεί και στο δέρμα σας.

Επίσης, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες ομορφιάς.

1. Πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας προτού πέσετε για ύπνο

 

Όσο κουρασμένη και αν είστε πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας προτού κοιμηθείτε. Ακόμη και όταν δεν έχετε βαφτεί, πρέπει να καθαρίζετε το πρόσωπό σας, αφού με το πλύσιμο δεν απομακρύνετε μόνο το μακιγιάζ, αλλά και τους ρύπους και τις ακαθαρσίες που βρίσκονται στην ατμόσφαιρα.

2. Μην ξεχνάτε την αντηλιακή κρέμα

 

Ειδικά στην ηλιόλουστη Ελλάδα, η αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Αν δε χρησιμοποιείτε αντηλιακή, είναι θέμα χρόνου να καταλήξετε με ανεπιθύμητες πανάδες και ρυτίδες, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάτε και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.

3. Εστιάστε στην ενυδάτωση της επιδερμίδας σας

 

Ακόμη και αν έχετε λιπαρό δέρμα, χρειάζεστε καθημερινή ενυδάτωση, ώστε να ρυθμίσετε την παραγωγή σμήγματος. Είτε έχετε σκοπό να βαφτείτε είτε όχι, η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη. Είναι, άλλωστε, απλό: πώς θα έχετε όμορφο δέρμα αν είναι αφυδατωμένο;

4. Επιλέξτε τα σωστά για την επιδερμίδα σας προϊόντα

 

Δεν αρκεί να ακολουθείτε πιστά μια πλήρη ρουτίνα περιποίησης για να αποκτήσετε υπέροχο δέρμα. Το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε τις ανάγκες της δικής σας επιδερμίδας και να προμηθευτείτε τα κατάλληλα, εξειδικευμένα προϊόντα. Για παράδειγμα, μια γυναίκα με λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα με πιο ανάλαφρη σύνθεση, ενώ μια γυναίκα με ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται μια κρέμα με πιο λιπαρή σύνθεση. Φυσικά, παίζει ρόλο και η ηλικία σας για τη σωστή επιλογή προϊόντων.

5. Εντάξτε στη ρουτίνα περιποίησής σας την απολέπιση

 

Κανένα προϊόν δεν πρόκειται να βοηθήσει το δέρμα σας αν το απλώνετε πάνω σε νεκρά κύτταρα. Φροντίστε να κάνετε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα με ένα απαλό απολεπιστικό με μικρούς κόκκους, ώστε να μην τραυματίσετε το δέρμα σας.