Η κληρονομικότητα σε συνδυασμό με την έλλειψη ύπνου, την αφυδάτωση και τη φωτογήρανση ευθύνονται για τους μαύρους κύκλους που χαλούν την εμφάνιση και τη διάθεσή μας. Κι ενώ δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τα… γονίδιά μας, μπορούμε να υιοθετήσουμε μερικές καλές συνήθειες ώστε να περιορίσουμε τους μαύρους κύκλους. Ο επαρκής ύπνος, η κατανάλωση άφθονου νερού και η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας πριν την έκθεσή μας στον ήλιο μπορούν να κάνουν τη διαφορά στα μάτια μας. Παράλληλα, δοκιμάζουμε τα παρακάτω τρικς που καταπολεμούν τους μαύρους κύκλους.

*Φέτες αγγουριού

Eίναι η κλασική συνταγή που έκαναν και οι γιαγιάδες μας για να ξεκουράσουν το βλέμμα τους. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απλώσουμε φρεσκοκομμένες φέτες αγγουριού πάνω στα κουρασμένα βλέφαρα για 10 λεπτά.

*Παγωμένα κουτάλια

Ένα ακόμη κλασικό και αγαπημένο τρικ. Βάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού στην κατάψυξη και μετά από μία ώρα, τα τοποθετούμε σε κλειστά μάτια για 20 λεπτά. Το πρήξιμο θα υποχωρήσει άμεσα.

*Γάλα

Βυθίζουμε δυο δίσκους ντεμακιγιάζ σε γάλα και τους τοποθετούμε σε κλειστά βλέφαρα για 20 – 30 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε την κατακράτηση υγρών και ανακουφίζουμε την περιοχή από ερεθισμούς και κοκκινίλες.

*Φακελάκια τσαγιού

Σε βραστό νερό ρίχνουμε δυο σακουλάκια τσαγιού για μερικά δευτερόλεπτα, προκειμένου να «ξυπνήσουμε» τις ιδιότητες του βότανου. Έπειτα, το φυλάμε στην κατάψυξη για μισή ώρα. Τα εφαρμόζουμε στα μάτια και μένουμε ξαπλωμένες για μισή ώρα. Το τσάι καταπολεμάει έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τις δυσχρωμίες.

*Γλυκό αμυγδαλέλαιο

Το γλυκό αμυγδαλέλαιο θρέφει βαθιά και καταπραΰνει το δέρμα. Εφαρμόζουμε με απαλές κινήσεις αμυγδαλέλαιο στην περιοχή κάτω από τα μάτια μας πριν πάμε για ύπνο και το πρωί θα δούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Το πρήξιμο θα είναι σημαντικά λιγότερο από το συνηθισμένο.