Αν και το να μεγαλώνετε ταυτόχρονα δύο αδερφάκια ηλικιακά κοντά, ακούγεται κάπως τρομακτικό, είναι περισσότερο εύκολο και διασκεδαστικό από όσο νομίζατε, αφού τα παιδιά σας θα αποκτήσουν ένα φίλο που θα τα στηρίζει καθ’όλη την διάρκεια της ζωής τους, ακόμα και όταν εσείς δεν θα υπάρχετε σε αυτήν.

*Μπαίνετε.. εύκολα στο ρόλο

Κάθε γονιός έχει το δικό του τρόπο και την δική του μέθοδο αναφορικά με τον τρόπο διαπαιδαγώγησης και διαχείρισης του παιδιού του.

Ένα έχετε παιδιά, που βρίσκονται ηλικιακά κοντά, θα βρείτε το δικό σας στυλ πολύ πιο γρήγορα και η μετάβασή σας στο ρόλο της μαμάς θα είναι ευκολότερη, αφού εστιάζετε σε δύο παιδιά σε διαφορετικά ηλικιακά στάδια και άρα διαφορετικές φάσεις.

Με όλα όσα θα μαθαίνετε, τόσο από το μικρότερο όσο και από το μεγαλύτερο παιδάκι σας, θα βρείτε το στυλ σας πολύ πιο γρήγορα, γεγονός που θα τονώσει την ψυχολογία σας, αφού θα νιώθετε ότι έχετε τον έλεγχο της κατάστασης.

*Κοινό παιχνίδι

Τα παιδιά με κοντινές ηλικίες θα έχουν πάντα ένα φίλο να παίξουν μαζί ακόμα και αν δεν βρίσκονται στο σχολείο ή όταν φεύγουν οι συμμαθητές από το σπίτι. Παράλληλα τα παιδιά λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια με παρέα, οπότε αντί να χρειάζεται να κανονίσετε ένα ραντεβού με κάποιο φίλο του, τα παιδιά σας θα μπορούν απλά να στραφούν το ένα στο άλλο για παιχνίδι.

*Παρόμοιο πρόγραμμα

Οι κοντινές ηλικίες μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ σας, αφού τα προγράμματά τους θα είναι παρόμοια σχεδόν σε κάθε ηλικιακό στάδιο. Το μωρό και το νήπιό σας θα χρειάζονται συγκεκριμένες ώρες ύπνου όπως και συγκεκριμένες ώρες φαγητού, οι οποίες συνήθως είναι παρόμοιες.

Μεγαλώνοντας είναι ευκολότερο να οργανώσετε ένα κοινό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει τις εξωτερικές τους δραστηριότητες, το σχολείο, το διάβασμα όπως και το παιχνίδι.