Το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο ξηρό τους χειμερινούς μήνες,  όπου κυριαρχούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και η υγρασία. Παράλληλα, το φυσικό προστατευτικό φράγμα του δέρματος μπορεί να διαταραχθεί από τον ξηρό εσωτερικό αέρα που δημιουργούν τα συστήματα θέρμανσης, τα οποία αυξάνουν την απώλεια νερού στο δέρμα. Το δέρμα έχει σμηγματογόνους αδένες που παράγουν σμήγμα, το οποίο χρησιμεύει ως προστατευτικό φράγμα κατά της εξάτμισης του νερού, αλλά τα ξηρά, κρύα περιβάλλοντα μπορούν να διαταράξουν την ικανότητα του δέρματός μας να αποτρέψει την απώλεια νερού.

Ας δούμε, λοιπόν, τι μπορούμε να κάνουμε για να κρατήσουμε το δέρμα μας ενυδατωμένο και τον χειμώνα.

Πώς θα περιποιηθούμε το ξηρό δέρμα τον χειμώνα

*Κάνουμε απολέπιση

Ο αποτελεσματικός τρόπος να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα και να χαρίσουμε λάμψη στο δέρμα μας είναι η απολέπιση. Απλώνουμε μια γενναία ποσότητα scrub στα χέρια μας και το εφαρμόζουμε με απαλές και κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα μας ενώ είμαστε στην ντουζιέρα. Μάλιστα, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας απολεπιστικό ανακατεύοντας μισό φλιτζάνι καστανή ζάχαρη με μισό φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο.

*Αποφεύγουμε το καυτό νερό

Όσο απολαυστικό και αν είναι ένα ντους με καυτό νερό μετά από μια κουραστική ημέρα τηλεργασίας, καλό είναι να το αποφεύγουμε, καθώς καταστρέφει τον υδρολιπιδικό φραγμό και αφαιρεί τα φυσικά έλαια του δέρματος. Ως αποτέλεσμα η επιδερμίδα μας αφυδατώνεται πιο εύκολα και γίνεται πιο ευαίσθητη. Προτιμάμε, λοιπόν, το χλιαρό νερό που πλησιάζει τη φυσική θερμοκρασία του σώματος.

*Εφαρμόζουμε… έξυπνα την ενυδατική κρέμα

Για έξτρα ενυδάτωση, απλώνουμε μια γενναία ποσότητα από μια πλούσια ενυδατική σύνθεση σε νωπό και όχι σε στεγνό δέρμα. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

*Ενυδατωνόμαστε εκ των έσω

Πολλοί άνθρωποι «ξεχνούν» να πίνουν νερό τον χειμώνα. Ωστόσο, όποια ενυδατική κρέμα και αν επιλέξουμε, δεν πρόκειται να δούμε αποτέλεσμα αν δεν ενυδατώσουμε εκ των έσω τον οργανισμό μας. Φροντίζουμε, λοιπόν, να πίνουμε άφθονο νερό σε καθημερινή βάση.

*Τρεφόμαστε σωστά

Τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά όχι μόνο συμβάλλουν στην ενυδάτωση του οργανισμού μας, αλλά παράλληλα τον εφοδιάζουν με τις απαραίτητες βιταμίνες, οι οποίες χαρίζουν φυσική λάμψη στο δέρμα μας. Μην ξεχνάτε άλλωστε ότι η βιταμίνη C παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του κολλαγόνου.