Οι νέες μανούλες συνήθως δεν κοιμούνται όσο θα έπρεπε, αφού το μωρό ενδέχεται να ξυπνήσει πολλές φορές μέσα στην νύχτα. Η έλλειψη ύπνου σε συνδυασμό με τα νέα καθήκοντα της μαμάς και τις απαιτήσεις του βρέφους μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένα επίπεδα στρες και εξάντληση. Επομένως, αν είστε νεά μαμά, είναι σημαντικό να βρείτε τρόπους να ξεκουράζεστε και να χαλαρώνετε. Ξέρουμε, σας ακούγεται σαν άπιαστο όνειρο, με τις παρακάτω συμβουλές όμως, μπορείτε να τα καταφέρετε.

Συμβουλές για να αντέξετε τις άγρυπνες νύχτες με το μωρό

 

Ξεκινήστε σωστά την ημέρα σας

 

Ειδικά αν έχετε κοιμηθεί λίγες ώρες, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά. Φάτε ένα θρεπτικό πρωινό, ακούστε μουσική, κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, οτιδήποτε λειτουργεί για εσάς.

Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους

 

Αν και είναι καλό να έχετε πλάνο και να λειτουργείτε βάσει προγραμματισμού, είναι εντάξει μερικές φορές να βγαίνετε λιγότερο ή και… πολύ περισσότερο εκτός προγράμματος. Επομένως, αφήστε στην άκρη την ανάγκη σας για πλήρη έλεγχο, καθώς τα απρόοπτα συμβαίνουν. Προσπαθήστε να είστε ευέλικτη, μιας και αυτό θα αποδειχθεί σωτήριο στην καθημερινότητά σας.

Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή

 

Η διατροφή σας επηρεάζει τα πάντα, από το βάρος μέχρι τα επίπεδα ενέργειάς σας. Γι΄ αυτό ειδικά αυτήν την περίοδο είναι σημαντικό να μη μένετε πολλές ώρες νηστική και να έχετε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Αυξήστε τη σωματική σας δραστηριότητα

 

Αν και το να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας ενώ είστε κουρασμένη, μπορεί να σας ακούγεται βασανιστικό, στην πραγματικότητα η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε εξαντλητικές προπονήσεις. Αρκεί ένας χαλαρός περίπατος ή 20 λεπτά γυμναστικής την ημέρα για να τονώσετε το σώμα και την ψυχολογία σας.

Χαλαρώστε

 

Κι όμως μπορείτε να βρείτε στιγμές χαλάρωσης μέσα στην καθημερινότητά σας με το μωρό. Για παράδειγμα, όταν το μωρό κοιμάται, μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας για να κάνετε ένα ζεστό ντους, να δείτε μια ταινία ή να μιλήσετε στο τηλέφωνο με μια φίλη σας.