Προσπαθείτε να βρείτε τη «μαγική συνταγή» για να μην πάρετε ξανά βάρος; Αφήστε τις στερητικές δίαιτες, αφού δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση το κλειδί για σταθερό βάρος. Πολλοί άνθρωποι που κατάφεραν να χάσουν βάρος με κάποια ακραία δίαιτα, κατέληξαν να παίρνουν πίσω τα ίδια κιλά -αν όχι και περισσότερα. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι περίπου στο 95% των περιπτώσεων, κάθε βάρος που χάθηκε στο πλαίσιο μιας δίαιτας ανακτάται εντός πέντε ετών. Ο λόγος που συμβαίνει αυτή η αύξηση βάρους πιθανότατα οφείλεται στη μείωση του μεταβολισμού εξαιτίας της δίαιτας.

Η βασική προϋπόθεση λοιπόν για να έχετε τον έλεγχο του βάρους σας είναι να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Ορίστε τι μπορείτε να κάνετε προκειμένου να μη χρειαστείτε ξανά δίαιτα.

*Αυξήστε την κατανάλωση νερού

 

Πολλές γυναίκες δεν καλύπτουν την ανάγκη του οργανισμού τους σε νερό, με αποτέλεσμα αφενός να υπονομεύουν τη λειτουργία του οργανισμού τους, αφετέρου να πεινάνε συνεχώς. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, φροντίστε να έχετε συνεχώς μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό. Έχετε κατά νου ότι όταν διψάτε, σημαίνει ότι ο οργανισμός σας έχει αφυδατωθεί ήδη.

*Βάλτε τη γυμναστική στη ζωή σας

 

Δεν εννοούμε να γίνετε ξαφνικά λάτρης της γυμναστικής, αλλά σίγουρα υπάρχει μία μορφή άσκησης που θα σας φανεί ευχάριστη. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γυμνάζεστε με τις ώρες. Μόλις 20 λεπτά γυμναστικής την ημέρα είναι αρκετά για να τονώσετε το σώμα αλλά και τη διάθεσή σας.

*Περιορίστε τα γλυκά

 

Τα τρόφιμα με ζάχαρη, όσο απολαυστικά και αν είναι, έχουν δύο μεγάλα αρνητικά: σας επιβαρύνουν με πολλές θερμίδες και σας κάνουν να πεινάτε μετά από λίγο. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό, προτιμήστε ένα φρούτο ή περιοριστείτε σε μικρότερη μερίδα.

*Επιλέξτε «έξυπνα» τα σνακ σας

 

Προσπαθήστε να μην αφήνετε πολλές ώρες μεταξύ των γευμάτων σας, καθώς έτσι είναι πιο πιθανό να πεινάσετε καταλήγοντας να τρώτε παραπάνω θερμίδες από όσες χρειάζεστε. Τα φρέσκα φρούτα, το γιαούρτι, τα λαχανικά, οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι μερικές υγιεινές επιλογές που θα σας κρατήσουν χορτάτη μεταξύ των γευμάτων σας.

*Φροντίστε να κοιμάστε επαρκώς

 

Η έλλειψη ύπνου αποδεδειγμένα αυξάνει την όρεξη για φαγητό και «σπρώχνει» σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Επιπλέον, όσο πιο αργά κοιμάστε τόσο μεγαλύτερο περιθώριο έχετε να…τσιμπολογήσετε. Φροντίστε λοιπόν να κοιμάστε τουλάχιστον 7 ώρες κάθε βράδυ.