Οι ημέρες των γιορτών είναι κατεξοχήν ημέρες αφιερώμενες στην χαλάρωση, την ξεκούραση, γεμάτες θαλπωρή, αγάπη και ευδαιμονία. Για κάποιους όμως είναι ημέρες δύσκολες, με το συναισθηματικό φορτίο να γίνεται βαρύτερο εξαιτίας του εγκλεισμού που «επιβάλλει» ο νέος κοροναϊός.

Τα blues των γιορτών επηρεάζουν και τα παιδιά

Συνεπώς, τα blues των γιορτών μπορεί να ενταθούν ενώ είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι, όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά μπορεί να ενταθούν τα αρντικά συναισθήματα της μοναξιάς ή της μελαγχολίας.

Μερικοί τρόποι για να ενισχύσετε την καλή διάθεση της οικογένειάς σας, περιλαμβάνουν:

*Κάντε μια βόλτα έξω

Οι εξωτερικοί χώροι είναι ιδανικοί για την τόνωση της διάθεσης, ακόμα κι αν είστε μόνο έξω για λίγα λεπτά. Εσείς και τα μικρά σας μπορείτε να δοκιμάσετε ένα νέο μάθημα άθλησης ή άσκησης μαζί. Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να κάνετε σε εξωτερικούς χώρους, θα εκπλαγείτε από το πόσο μπορεί να αλλάξει η διάθεσή σας.

*Ειλικρινής σύνδεση

Μη φοβάστε να εκφράσετε τους φόβους και τις ανασφάλειές σας. Αποκαλύψτε τον αληθινό σας εαυτό στον σύντροφό σας και ενθαρρύνετε τα παιδιά να κάνουν το ίδιο. Η ειλικρινής επικοινωνία είναι θεμελιώδης για μια δεμένη οικογένεια.

*Πείτε «ευχαριστώ»

Κοιτάξτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και πείτε ένα «ειλικρινές» ευχαριστώ για όλα όσα μοιραστήκατε μαζί τους. Να θυμάστε ότι τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές των γονιών τους, επομένως αν θέλετε να ενισχύσετε το αίσθημα της ευγνωμοσύνης το πρώτο βήμα είναι αυτό.