Μπορεί οι αιματηρές συγκρούσεις σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Ασίας να έχουν σκορπίσει την θλίψη και τον πόνο, ωστόσο μια νέα ζωή φέρνει πάντα μια μικρή σπίθα ελπίδας. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μάς γεμίζουν αισιοδοξία, υπενθυμίζοντάς μας πως μια νέα ζωή φέρνει μαζί της τη χαρά και την ελπίδα.

Τα πρώτα μωρά του 2021 στα ιατρεία των ΓΧΣ σε Υεμένη, Πακιστάν, Λίβανο και Αφγανιστάν είναι εδώ και μας θυμίζουν ότι, ανεξάρτητα από το πού γεννήθηκαν, η ζωή παίρνει πάντα το πάνω χέρι.

Το διπλό μήνυμα ελπίδας στη Υεμένη

 

Όχι ένα αλλά δύο μωρά είδαν πρώτα, σχεδόν ταυτόχρονα, το φως της ζωής στην Υεμένη.

Τα δίδυμα αγοράκια Ayman και Ayham γεννήθηκαν λίγο πριν τις 10.00 το πρωί της Πρωτοχρονιάς στην πόλη Ταίζ.

Η μητέρα τους είχε ταξιδέψει δύο ώρες για να φτάσει στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εύχεται τα αγόρια της να μεγαλώσουν καλά και να έχουν υγεία.

Ο πάτέρας τους που έχει προβλήματα όρασης, εύχεται να διατηρήσει την όρασή του ώστε να τα δει να μεγαλώνουν.

 

Μια αχτίδα φωτός στον πληγωμένο Λίβανο

Ο μικρός Ιμπραήμ είναι το πρώτο μωρό που ήρθε στη ζωή το 2021 στη Βηρυττό, την πόλη που βλέπει τους τομείς της οικονομίας και της υγείας να πλήττονται μετά την πρόσφατη έκρηξη.

Ευχή όλων είναι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, ευτυχία και ασφάλεια όχι μόνο στον Ιμπραήμ και την οικογένειά του αλλά και όλους τους ανθρώπους του Λιβάνου.

 

Ένα όραμα στο Πακιστάν

Στο νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην πόλη Πεσαβάρ στο Πακιστάν έχει πέσει πολλή δουλειά την ημέρα της Πρωτοχρονιάς.

Η Kalsoom, είναι ένα από τα πρώτα μωρά που γεννήθηκαν και η μητέρα της της έδωσε το όνομα της μαίας που την έφερε στη ζωή.

Ξέρει πόσο σημαντικό είναι το έργο του νοσηλευτικού προσωπικού στη χώρα της και θα ήθελε και η κόρη της όταν μεγαλώσει να γίνει και η ίδια νοσηλεύτρια.

 

Λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου

Κοριτσάκι είναι το πρώτο μωρό που υποδέχθηκε τη νέα χρονιά στην πόλη Χοστ του Αφγανιστάν.

Γεννήθηκε λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, ζυγίζει μόλις 2 κιλά και έφερε στην οικογένειά της την ελπίδα για μια χρονιά με ασφάλεια.