Με τη χαρακτηριστική φράση «θα είναι δύσκολη μέρα η σημερινή», ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κοροναϊό, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε πως «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» σήμερα».

Έτσι, ο καθηγητής επισφραγίζει αυτό που τις τελευταίες ώρες διαμηνύουν σε κάθε τόνο οι ειδικοί, ότι δηλαδή η Αττική αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, ειδικά και μετά την εμφάνιση των μεταλλάξεων, με αποτέλεσμα να πρέπει να παρθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς.

Η Αττική στο «μάτι του κυκλώνα»

Υπενθυμίζεται πως  η  Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της εγρήγορσης, με την ανησυχία να είναι έκδηλη για την αύξηση των κρουσμάτων στη Δυτική Αττική και ο Βόρειος, ο Ανατολικός και ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών.

«Η Αττική αυτή την στιγμή «φλερτάρει» στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

Όπως ο ίδιος ανέφερε και σήμερα  αυτό θα είναι στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης λοιμωξιολόγων και ότι πολύ πιθανό η Αττική να μπει στο κόκκινο, πράγμα που σημαίνει ότι θα ανασταλεί το άνοιγμα των λυκείων και ενδεχομένως και των γυμνασίων ενώ ενδεχομένως να επανέλθει το click away στην αγορά.