Τα λαχανικά περιλαμβάνουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως μέταλλα, φυτικές ίνες και βιταμίνες, που βοηθούν στην υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Αυξάνουν επίσης την ανοσία του παιδιού σας για την καταπολέμηση χρόνιων παθήσεων.

Ωστόσο πολλά είναι τα παιδιά, ειδικά κατά την νηπιακή ηλικία, που δεν θέλουν καν να τα δοκιμάσουν, δημιουργώντας μία σοβαρή πρόκληση στο οικογενειακό τραπέζι. Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε για να ξεφύγετε από αυτήν την «διαμάχη». Οι ειδικοί προτείνουν:

Φάτε και εσείς λαχανικά

Τα περισσότερα παιδιά αγαπούν να μιμούνται τους γονείς τους. Η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα εξελιχθεί το παιδί αλλά η συμπεριφορά ενσωματώνεται μέσω της παρατήρησης και του περιβάλλοντος.

Έτσι, εάν θέλετε το παιδί σας να τρώει λαχανικά, θα πρέπει επίσης να τα έχετε στο δικό σας πιάτο. Φάτε τη σαλάτα και το μπρόκολο σας και φροντίστε να αναφέρετε πόσο νόστιμο είναι το φαγητό σας, γιατί αν δείξετε θετικά συναισθήματα, θα επηρεάσετε θετικά και το παιδί.

Εξαλείψτε τον ανταγωνισμό

Τι συμβαίνει όταν σερβίρετε λαχανικά με μια γευστική λιχουδιά; Το παιδί σας θα φάει πρώτα τα νόστιμα φαγητά και στη συνέχεια θα σπρώξει τα λαχανικά στο πλάι μόλις νιώσει το αίσθημα του κορεσμού, ακόμα και αν μετά από μισή ώρα σας πει ότι πεινάει.

Εάν εξαλείψετε τον ανταγωνισμό, τα λαχανικά δεν θα πρέπει να.. «χάνουν» κάθε φορά.

Τα smoothies δεν αρέσουν μόνο σε εσάς

Αυτό που δεν γνωρίζουν δεν μπορεί να τους βλάψει. Ένας τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας καταναλώνει θρεπτικά συστατικά είναι με το χυμό τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να συνδυάσετε ό, τι θέλετε με νόστιμα τρόφιμα, όπως φρούτα.

Μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξτε λαχταριστά smoothies με φυστικοβούτυρο και φρούτα, που είναι ιδιαίτερα θρεπτικά.