Τα μωρά μπορούν να μοιράζονται τον χρόνο μπάνιου με τα μεγαλύτερα αδέλφια τους από 6-8 μήνες. Σε αυτήν την ηλικία, μπορούν να καθίσουν σε όρθια θέση χωρίς υποστήριξη. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τα μωρά που μοιράζονται το χρόνο μπάνιου με τα αδερφάκια τους αλλά ούτε και για το μεγαλύτερο παιδί με ένα μικρότερο.

Μπάνιο μαζί; Τι να προσέξετε

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια υπέροχη και διασκεδαστική στιγμή για τα αδέλφια να συνδεθούν. Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να σταματήσουν τον κοινόχρηστο χρόνο μπάνιου σε περίπτωση που ένα από τα παιδιά τους ζητήσει ιδιωτικότητα και ανεξαρτησία.

Μερικά πράγματα που θα ήταν καλό να προσέξετε, περιλαμβάνουν:

Μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη

Ακόμα και αν το μεγαλύτερο παιδί φαίνεται να υπεύθυνο, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι πρόκειται για παιδιά, που ανεξάρτητα από τις καλές του προθέσεις και την υπευθυνότητά του δεν μπορεί να χειριστεί μια έκτακτη ανάγκη.

Εκτός αυτού, ορισμένα μεγαλύτερα αδέλφια είναι υπερκινητικά και μπορεί κατά λάθος να διακινδυνεύσουν την υγεία του μωρού. Μπορεί να χτυπήσουν άθελά τους τον μικρό αδερφό τους όταν παίζουν ή να βάλουν σαπουνόνερο στα μάτια τους. Για αυτούς τους λόγους, οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς επίβλεψη.

Κοινό μάθημα

Μιας και τα παιδιά κάνουν μπάνιο μαζί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την στιγμή αυτή ως μια κοινή διδακτική εμπειρία για να μάθετε στα παιδιά για την προσωπική υγιεινή.

Δεδομένου ότι και τα δύο παιδιά είναι στην μπανιέρα, διδάξτε στον νεότερο σας πώς να κάνει μπάνιο. Έχετε μια σταθερή ρουτίνα που είναι εύκολο να ακολουθήσουν. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να πλύνετε πρώτα το κεφάλι τους, ακολουθούμενο από τα χέρια, το στήθος και τον κορμό του, έπειτα τα πόδια του μέχρι και τα δαχτυλάκια του.

Από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιήστε χρόνο μπάνιου για να διδάξετε στο μεγαλύτερο παιδί σας τη σημασία της φροντίδας του σώματός του. Συζητήστε γιατί είναι σημαντικό να ξεπλύνετε τα μικρόβια και τη βρωμιά.