Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ Γιώργος Σουρβίνος για την Κρήτη αποκαλύπτονται ότι η βρετανική μετάλλαξη κυριαρχεί στο νησί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή η Κρήτη είναι η μοναδική Περιφέρεια στη χώρα όπου η βρετανική μετάλλαξη  έχει επικρατήσει και μάλιστα μέσα σε χρόνο ρεκόρ, μόλις 15 ημερών.

Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη» ο καθηγητής Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εξέλιξη αυτή.

Όπως είπε, τα στοιχεία του Εργαστηρίου Κλινικής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του οποίου προΐσταται, το τελευταίο 15νθήμερο δείχνουν την καθολική κυριαρχία του βρετανικού στελέχους σε όλα τα δείγματα, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην ύπαιθρο του νησιού, την ώρα που στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό δεν ξεπερνά το 70%!

Μάλιστα όπως υπογράμμισε, το νέο στέλεχος, δεν κάνει καμία διάκριση και εντοπίστηκε από βρέφη, μέχρι σε ανθρώπους 91 ετών!

Εξηγώντας γιατί το βρετανικό στέλεχος κυριάρχησε στην Κρήτη, υποστήριξε ότι η «απομόνωση» του νησιού λόγω της θάλασσας και ο περιορισμός της εισαγωγής κρουσμάτων, λειτουργεί και αρνητικά όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση: Δηλαδή στην ραγδαία εξάπλωση του γρηγορότερα μεταδιδόμενου στελέχους, του βρετανικού.