Τα νήπια διαθέτουν πολλά παιχνίδια για να παίζουν στο σπίτι, αλλά αυτό που πολλοί γονείς και φροντιστές μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι μερικά από αυτά τα παιχνίδια είναι πραγματικά επικίνδυνα για τα μικρά τους. Τα παιχνίδια είναι υπέροχα επειδή βοηθούν τα μικρά παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και είναι απλά διασκεδαστικά.

Επικίνδυνα για το νήπιο παιχνίδια

Όμως, μερικά από αυτά τα παιχνίδια μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή ή επικίνδυνα για τυχόν ατυχήματα. Τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια που έχουμε στο σπίτι και δεν παρατηρούμε, περιλαμβάνουν:

Fidget Spinners

Τα fidget spinners αποτελούν αγαπημένο παιχνίδι μικρών αλλά και.. μεγάλων παιδιών, με τον ενθουσιασμό να έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Ωστόσο, είναι σημαντικό ειδικά στην περίπτωση που το παιδί είναι κάτω από τριών ετών να μην το αφήνετε να παίζει μόνο του, λόγω μικρών μερών που μπορούν να διαλυθούν.

Επιπλέον, ορισμένα φωτίζουν που σημαίνει ότι έρχονται με μπαταρίες σε σχήμα νομίσματος, οι οποίες μπορεί να είναι επικίνδυνες σε περίπτωση κατάποσης.

Μικρό τραμπολίνο

Πιθανότατα να είχατε ένα τραμπολίνο ως παιδί ή τουλάχιστον θα είχατε δοκιμάσει. Ωστόσο, η χρήση τραμπολίνων αποθαρρύνεται ιδιαίτερα καθώς τα μικρά παιδιά μπορούν να τραυματιστούν σοβαρά.

Τα οστά των μικρών παιδιών είναι εξαιρετικά εύθραυστα στην ηλικία τους και το βάρος και η πίεση σε συνδυασμό με το άλμα πάνω σε ένα τραμπολίνο δεν αποτελούν τον καλύτερο συνδυασμό. Για αυτό είναι σημαντικό όταν παίζει στο τραμπολίνο να είστε πάντα παρόντες.

Μπαλόνια

Είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα, επιπλέουν και μερικά μπορεί ακόμα να έχουν και τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Τα μπαλόνια δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως παιχνίδι, αλλά κατά κάποιο τρόπο τα παιδιά συνεχίζουν να παίζουν μαζί τους.

Χρησιμοποιήστε τα μόνο ως διακόσμηση και μην αφήσετε το παιδί σας να τα χρησιμοποιήσει ως παιχνίδι, καθώς συνήθως διαθέτουν μακριές κορδέλες που μπορεί να προκαλέσουν ατύχημα.

Μαγνητάκια

Οι μαγνήτες βρίσκονται σε περισσότερα παιχνίδια από ό, τι οι γονείς και οι φροντιστές συνειδητοποιούν, όπως μερικά παζλ, κοσμήματα παιχνιδιών ή ακόμα και σετ κατασκευής. Είναι σημαντικό να ελέγχετε πάντα τα παιχνίδια για τυχόν μαγνήτες, καθώς μπορεί να αποβούν μοιραίοι.

Βόλοι

Τα μικρά παιδιά, ειδικά τα νήπια λατρεύουν να βάζουν αντικείμενα στο στόμα τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να αφήνετε τα νήπια να παίζουν μόνα τους με βόλους, καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος από την κατάποσή τους.