Ήδη πριν την πανδημία η εξισορρόπηση των επαγγελματικών και των προσωπικών υποχρεώσεων αποτελούσε δύσκολο εγχείρημα. Με τα αυστηρά μέτρα κατά του φονικού ιού, οι περισσότεροι γονείς παραμένουν σπίτι, όπως εξάλλου και τα παιδιά και καλούνται να δουλέψουν όσο εκείνα μένουν μαζί τους.

Όσο εσείς δουλεύετε τα παιδιά μπορούν…

Για να καταφέρετε να ολοκληρώσετε όλα όσα έχετε να κάνετε, χωρίς τα παιδιά να πλήξουν μπορείτε να τους προτείνετε τις ακόλουθες δραστηριότητες:

..να ζωγραφίσουν

Τα παιδιά μπορούν να μείνουν απασχολημένα για λίγο περισσότερο όταν έχουν κάτι δημιουργικό να κάνουν. Η ζωγραφική με χρώματα αποτελεί μία από τις πιο κλασικές δραστηριότητες, προκειμένου να διασκεδάσει ενώ παραμένει ήσυχο.

Αλλά, αν έχετε παρατηρήσει ότι τα βιβλία χρωματισμού γεμίζουν, ίσως είναι καιρός να αλλάξετε το υλικό που ζωγραφίζει ή χρωματίζει το μικρό παιδί σας. Προτείνετέ του να κάνει τα δικά του σχέδια τα οποία μπορεί να ζωγραφίσει και αφού τελειώσει, μπορείτε να τα βάλετε μαζί στο τοίχο του δωματίου του ή στο play room.

.. να παίξουν με πλαστελίνη

Αν ψάχνετε για μια δραστηριότητα που θα οδηγήσει σε ένα πολύωρο παιχνίδι και θα ενισχύσει την δημιουργική σκέψη του παιδιού, τότε το παιχνίδι με πλαστελίνη αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Προτείνετε στο παιδί να δημιουργήσει τις δικές του αντιγραφές από αντικείμενα ενώ μπορεί και να χρησιμοποιήσει τα μεταλλικά εργαλεία που του επιτρέπουν να κόψει σε διάφορα σχήματα την πλαστελίνη του.

.. να φτιάξουν το δικό τους οχυρό

Οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν ότι εάν αφήσετε ένα παιχνίδι μπροστά από ένα μικρό παιδί, καθώς και ένα κουτί από χαρτόνι, το παιδί είναι πολύ πιθανό να πάει προς το κουτί από χαρτόνι. Εάν έχετε επιπλέον κουτιά έχει έρθει η στιγμή να τα χρησιμοποιήσετε.

Αφήστε τα παιδιά να τα κόψουν και να τα τοποθετήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε κάστρα, οχυρά και άλλα πράγματα από κουτιά από χαρτόνι, με αποτέλεσμα να μπορείτε να δουλέψετε για λίγο όσο εκείνα διασκεδάζουν και δημιουργούν το δικό τους κόσμο από την αρχή.