Ο θηλασμός μπορεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία για μια νέα μητέρα και το νεογέννητο μωρό της. Ενώ το μητρικό γάλα είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο φαγητό που μπορεί να προσφέρει μια μαμά, ορισμένα μωρά θα έχουν στην πραγματικότητα ανεπιθύμητες αντιδράσεις στο μητρικό γάλα και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η διατροφή της μητέρας μπορεί να συμβάλει σε αυτό.

Τι να αποφύγετε όσο θηλάζετε

Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να μην αφομοιώνονται καλά στην κοιλιά του μωρού και μπορεί να χρειαστεί λίγη παρακολούθηση για να δούμε ποια τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά το παιδί. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που είναι γνωστά για την πρόκληση προβλημάτων.

Πράσινα λαχανικά

Όσον αφορά το θηλασμό, το μωρό σας παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες του ενώ θηλάζει, αλλά όταν τρώτε τρόφιμα με υψηλές ποσότητες θείου, μπορεί να προκαλέσετε έμμεσα κάποια προβλήματα στο στομάχι.

Τα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρά στην πεπτική οδό ενός μωρού. Πολλές μητέρες παρατηρούν ότι τα μωρά τους δείχνουν σημάδια αναστάτωσης ή ευερεθιστότητας μετά τη σίτιση εάν η μαμά έχει φάει πρόσφατα κάτι με μπρόκολο.

Βρώμη

Όπως το φολικό οξύ είναι πολύ σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό για εσάς να το συμπεριλάβετε στη διατροφή μετά τον τοκετό, ειδικά εάν θηλάζετε. Ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε το απαραίτητο φολικό οξύ είναι να τρώτε βρώμη.

Η βρώμη, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως, το ρύζι και το ψωμί ολικής αλέσεως είναι όλες εξαιρετικές πηγές. Τα τρόφιμα σίτου είναι όλα πλούσια σε φυτικές ίνες και μια αύξηση των ινών μπορεί να προκαλέσει στα βακτήρια του εντέρου σας να δημιουργήσουν περισσότερο αέριο από το συνηθισμένο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αέρια τόσο για εσάς όσο και για το μωρό σας.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι εξαιρετικά όξινα και μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στο μωρό. Μεταξύ των πιο όξινων εσπεριδοειδών φρούτων είναι τα πορτοκάλια, τα λεμόνια, οι λάιμ, οι ντομάτες, ο ανανάς, τα κεράσια, οι φράουλες, τα σμέουρα και τα φραγκοστάφυλα.

Εάν θέλετε να προσθέσετε μερικά φρούτα στη διατροφή σας, χωρίς να αυξάνετε την οξύτητα, δοκιμάστε τρόφιμα όπως μπανάνες, μήλα, πεπόνι, βατόμουρα, καρύδα, σταφύλια και καρπούζι.