Ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας το διήμερο Τετάρτη 31/03 και Πέμπτη 01/04 με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Λίγα χιόνια θα πέσουν την Τετάρτη 31/03 στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης 31/03 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν με φθίνουσα ένταση κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 01/04.

Στους προγνωστικούς χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται η θέση του βαρομετρικού χαμηλού, οι άνεμοι που θα το συνοδεύουν και η γεωγραφική κατανομή των φαινομένων που αναμένεται να εκδηλωθούν στη χώρα κατά τα τρίωρα 09:00 – 12:00 και 18:00 – 21:00 της Τετάρτης 31/03.

Όσον αφορά στους ενισχυμένους ανέμους κατά τη διάρκεια της  Τετάρτης 31/03, στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, παρουσιάζονται με βέλη οι επικρατούσες διευθύνσεις των ανέμων, ενώ οι κόκκινες αποχρώσεις και οι αναγραφόμενες τιμές αποτυπώνουν τις εκτιμώμενες μέγιστες εντάσεις τους.