Ο τύπος της επιδερμίδας μας είναι γενετικά προκαθορισμένος, ωστόσο οι συνήθειές μας επηρεάζουν καθοριστικά την κατάστασή του. Έτσι, προτού βιαστείτε να ρίξετε όλη την ευθύνη για το ξηρό σας δέρμα στα γονίδιά σας, βεβαιωθείτε ότι δεν κάνετε κάποιο από αυτά τα συνηθισμένα λάθη.

Τα λάθη περιποίησης που κάνουν το δέρμα σας ξηρό

*Χρησιμοποιείτε σκληρά καθαριστικά

Η νούμερο ένα συνήθεια που θα μπορούσε να προκαλέσει αφυδάτωση στο δέρμα σας είναι το πλύσιμο του προσώπου σας. Αποφύγετε λοιπόν τα αφρώδη καθαριστικά και το σαπούνι, τα οποία μπορούν να απογυμνώσουν το δέρμα σας από τα φυσικά του έλαια, και ειδικά τους χειμερινούς μήνες προτιμήστε ένα έλαιο καθαρισμού που προστατεύει τον επιδερμικό φραγμό.

*Κάνετε ντους με καυτό νερό

Αν και η αίσθηση του καυτού νερού είναι ιδιαίτερα χαλαρωτική, μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα στο δέρμα, απομακρύνοντας τα φυσικά του έλαια. Το καλύτερο είναι να διατηρείτε το νερό σας σε θερμοκρασία ζεστή έως χλιαρή.

*Εφαρμόζετε τα skincare προϊόντα με λάθος σειρά

Η εφαρμογή ενυδατικών προϊόντων είναι απαραίτητη προκειμένου να αντιμετωπίσετε το ξηρό δέρμα, επίσης σημαντικό όμως είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα που σφραγίζουν την ενυδάτωση. Έτσι, το layering είναι το κλειδί. Μετά το πλύσιμο του προσώπου σας, απλώστε ένα ενυδατικό serum και στη συνέχεια την ενυδατική σας κρέμα. Εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε το δέρμα σας ξηρό, προσθέστε ένα λάδι ως το τελευταίο βήμα.

*Εφαρμόζετε προϊόντα περιποίησης που περιέχουν αλκοόλ

Το αλκοόλ περιλαμβάνεται στη λίστα των συστατικών που δεν ταιριάζουν στους ευαίσθητους και ξηρούς τύπους δέρματος. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι δεν χρησιμοποιείτε καλλυντικά που περιέχουν αλκοόλ, καθώς αυτό το σκληρό συστατικό απομακρύνει την υγρασία από το δέρμα σας.

*Κάνετε απολέπιση υπερβολικά συχνά

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα σας και επιτρέπει στα καλλυντικά να εισχωρήσουν βαθύτερα, επομένως είναι απαραίτητο βήμα στη skincare ρουτίνα σας. Ωστόσο, αν το δέρμα σας εμφανίζει ξηρότητα, περιορίστε την απολέπιση σε 1 φορά την εβδομάδα και στη συνέχεια φροντίστε να απλώνετε μια πλούσια ενυδατική μάσκα.