Είναι ένα πρόγραμμα γυμναστικής που παρουσίασε η διασημότητα των κοινωνικών μέσων Lauren Giraldo, αποκαλύπτοντας πως τη βοήθησε να χάσει 13 κιλά.

Η γυμναστική ρουτίνα «12-3-30» ανέβηκε το 2019 στο YouTube και μέσα στο 2020 έγινε απίστευτο viral στο TikTok, μια τάση που συνεχίζεται και το 2021.

Η Giraldo δεν είναι γυμνάστρια, είναι μια δική της μέθοδος γυμναστικής και αδυνατίσματος που έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή στα κοινωνικά μέσα, ενώ δεν λείπουν και οι επικρίσεις.

Τι είναι; Είναι γυμναστική για τον διάδρομο. Το «12» αναφέρεται στο ποσοστό κλίσης του διαδρόμου, το «3» στην ταχύτητα (μετρημένη σε μίλια/ώρα, κάπου 5 χιλιόμετρα/ώρα δηλαδή) και το «30» στον χρόνο της άσκησης (30 λεπτά).

Η Giraldo το έκανε 5 φορές την εβδομάδα και έχασε 13 κιλά. Γιατροί και γυμναστές έχουν υποδείξει ωστόσο πως δεν είναι μια άσκηση για τον αρχάριο, τον αγύμναστο ή τον μεσήλικα.

Χρειάζεται προσοχή, δηλώνουν, μιλώντας για τραυματισμούς, καθώς κάποιες φορές το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από το όφελος.

Οι περισσότεροι υποδεικνύουν πως αν είναι να το δοκιμάσει κάποιος, καλό είναι να ξεκινήσει με μικρότερη κλίση στον διάδρομο και με λιγότερα λεπτά γυμναστικής. Η ταχύτητα κρίνεται ικανοποιητική, είναι στα όρια του περπατήματος.

Μπορεί να αρχίσει κάποιος από το «0-3-30» και αν νιώσει άνετα, να ανεβάσει την επόμενη φορά την κλίση. Απαραίτητο είναι επίσης το ικανοποιητικό ζέσταμα πριν την άσκηση, αλλά και οι απαραίτητες διατάσεις στο τέλος.