Όταν το μωρό σας κλαίει ασταμάτητα, μπορεί να απογοητευτείτε ως νέοι γονείς. Μερικές φορές, μπορεί να μην κατανοείτε πλήρως τον λόγο πίσω από το κλάμα του και να μην μπορείτε να βρείτε τη λύση για να το καθησυχάσετε. Γι’ αυτό εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 5 tips που μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το ανήσυχο μωρό σας.

1. Αγκαλιάστε το

Μάθετε να αγκαλιάζετε και να τυλίγετε το μωρό σας με τέτοιο τρόπο ώστε να νιώθει ότι βρίσκεται μέσα σε μια ζεστή μήτρα. Κρατήστε τα χέρια του μέσα στην κουβερτούλα του για να περιορίσετε την κίνηση και αφήστε το να αισθανθεί άνετα στη ζεστασιά της κουβέρτας ή τα χέρια σας για λίγα λεπτά. Απλά βεβαιωθείτε ότι φασκιώνετε το μικρό σας με τον σωστό τρόπο, ώστε να είναι ασφαλές και άνετο.

2. Κάντε λίγο θόρυβο

Όταν το μικρό σας ήταν στη μήτρα σας, άκουγε συνεχώς τους ήχους του καρδιακού σας παλμού. Σε ένα τυπικό περιβάλλον ύπνου, τα μωρά συνήθως κοιμούνται σε ένα ήσυχο δωμάτιο. Ενώ αυτό λειτουργεί για πολλά μωράκια, μπορεί να μην είναι ιδανικό για άλλα μωρά που «αγαπούν τον ήχο». Εάν το μωρό σας ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, δοκιμάστε να του τραγουδήσετε ή ενεργοποιήστε μια συσκευή λευκού θορύβου.

3. Βγείτε μια βόλτα

Εάν το μωρό σας είναι ανήσυχο και κλαίει, μια βόλτα μπορεί να του αποσπάσει την προσοχή και να το ηρεμήσει. Δοκιμάστε λοιπόν να βγείτε για περπάτημα ώστε να απολαύσει το περιβάλλον γύρω του και να ξεχαστεί.

4. Δοκιμάστε το βρεφικό μασάζ

Το μασάζ είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να ηρεμήσετε το μωρό σας, ενώ παράλληλα σας βοηθάει να ενισχύσετε το μεταξύ σας δέσιμο. Το μασάζ θα βοηθήσει στην ανακούφιση των μυών του σώματος του μωρού και στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματός του. Μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ στο μικρό σας προτού το βάλετε για ύπνο ώστε να το χαλαρώσετε.

5. Ελέγξτε την άνεσή του

Συχνά, η αναστάτωση ενός μωρού μπορεί να είναι σημάδι κάποιας δυσφορίας. Ελέγξτε ότι είναι χορτάτο, ότι φοράει άνετα ρουχαλάκια, ότι η πάνα του είναι καθαρή και ότι δεν έχει πιαστεί κάποια τρίχα στα δαχτυλάκια του. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν έχει κάποιο δερματικό εξάνθημα στο σώμα του.

Να θυμάστε ότι…

Προφανώς, όταν το μωρό σας είναι ανήσυχο, μπορεί να απογοητευτείτε, αλλά θυμηθείτε ότι δεν είναι εύκολη δουλειά το να είστε γονείς! Η ανάπτυξη του παιδιού σας έχει μεγάλες ευθύνες, οπότε πρέπει να είστε υπομονετικοί. Σε κάθε περίπτωση, αν το μωρό σας εξακολουθεί να κλαίει, παρά τις προσπάθειές σας, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.