Δεν αρκούν οι ατελείωτοι κοιλιακοί. Για κομψή, σμιλευμένη μέση, χρειάζεται εκγύμναση και κοιλιάς και μέσης, άρα ένας έξυπνος συνδυασμός ασκήσεων.

Σύμφωνα με τον fitness expert Dead Hodgkin, για να επιταχύνουμε το μεταβολισμό μας και το σώμα να αρχίσει να καίει θερμίδες και λίπος, είναι απαραίτητο το χτίσιμο μιας μυϊκής μάζας. Αυτό απαιτεί ένα συνδυασμό καρδιοαγγειακής προπόνησης με ασκήσεις κοιλιακών. Όσο περισσότερο λίπος καίγεται, τόσο πιο εύκολα αποκαλύπτεται η γράμμωση στην κοιλιά και μειώνονται οι πόντοι στη μέση.

Αυτές είναι οι 3 ασκήσεις που θα εντάξετε στην προπόνησή σας αν θέλετε να δείτε διαφορά!

Sit-Ups

Τα sit-ups είναι πολύ πιο έντονα από τα ροκανίσματα και απαιτούν δύναμη στην περιοχή της κοιλιάς. Ξαπλώνετε ανάσκελα σε ένα στρώμα με τα πόδια λυγισμένα και τα χέρια στον αέρα και τεντωμένα στο πλάι του σώματος. Δίνετε φόρα και σηκώνετε τον κορμό σας μέχρι πάνω, αφού ο στόχος είναι να φτάσετε μέχρι τα γόνατα. Ο Dean Hodgkin προτείνει δύο με τρία σετ των 15 επαναλήψεων.

Ανάποδοι κοιλιακοί

Ξαπλώνετε ανάσκελα και σηκώνετε τα πόδια σας διατηρώντας τα ελαφρώς λυγισμένα. Δίνετε ώθηση στα πόδια και σηκώνετε τους γοφούς από το έδαφος, μέχρι τα γόνατα να φτάσουν στο ύψος του στήθους. Κάνετε δύο με τρία σετ των 15 επαναλήψεων.

Σανίδα

Η star άσκηση των κοιλιακών με τα καλύτερα αποτελέσματα. Έρχεστε σε στάση σανίδας με στήριξη στους αγκώνες και στα δάχτυλα των ποδιών. Αν δεν έχετε ξανακάνει την plank position, ο αρχικός στόχος είναι να μείνετε σε αυτή τη θέση για 10” και σταδιακά θα αυξάνετε το χρόνο σας μέχρι τα 30”. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε και την πλαϊνή σανίδα, με στήριξη στον ένα μόνο αγκώνα και το σώμα γυρισμένο προς αυτή την πλευρά.

Αυτό το μικρό, στοχευμένο στην περιοχή της κοιλιάς πρόγραμμα γυμναστικής διαρκεί λιγότερο από δέκα λεπτά και αξίζει να το δοκιμάσετε: