Μπορεί να γνωρίζουμε όλοι το πόσο σημαντική είναι η χρήση αντηλιακής κρέμας για να προστατευτούμε από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου, όμως δεν εφαρμόζουμε όλοι σωστά το αντηλιακό μας.

Κρατάμε το περσινό αντηλιακό

Το αντηλιακό που ξέμεινε από το προηγούμενο καλοκαίρι έχει εκτεθεί σε υψηλές θερμοκρασίες και στην ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να έχει αλλοιωθεί η σύστασή του και να μην έχει την ίδια δραστικότητα. Το πετάμε, λοιπόν.

Δεν εφαρμόζουμε αρκετό

Δεν πρέπει να είμαστε φειδωλοί όσον αφορά στην ποσότητα του αντηλιακού που εφαρμόζουμε. Στο σώμα πρέπει να απλώνουμε 2 κουταλιές της σούπας και στο πρόσωπο 1 κουταλάκι του γλυκού (2 mg ανά τετραγωνικό εκατοστό της επιδερμίδας).

Βάζουμε αντηλιακό όταν φτάσουμε στην παραλία

Ή και αφού έχουμε στρώσει την πετσέτα μας και έχουμε αρχίσει να διαβάζουμε το βιβλίο μας. Το αντηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται μισή ώρα πριν την έκθεσή μας στον ήλιο, ώστε να έχει χρόνο να απορροφηθεί και να δράσει.

Εφαρμόζουμε αντηλιακό ντυμένοι

Στην προσπάθεια να μη λερώσουμε τα ρούχα μας καταλήγουμε να μην απλώνουμε καλά το αντηλιακό. Γι’ αυτό καλό είναι να το εφαρμόζουμε προτού φορέσουμε το μαγιό και τα ρούχα μας.

Δε βάζουμε παντού

Το εσωτερικό των μπράτσων, τα κουντεπιέ, τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών και οι αγκώνες, είναι κάποια σημεία που συνήθως παραμελούμε όταν απλώνουμε το αντηλιακό μας. Ακόμη και τα χείλη και τα μαλλιά μας χρειάζονται αντηλιακό, γι΄ αυτό άλλωστε διατίθενται αντίστοιχα προϊόντα στο εμπόριο.

Νομίζουμε ότι δε χρειαζόμαστε επειδή καθόμαστε στη σκιά

Η σκιά μιας ομπρέλας ή ενός δέντρου ίσως είναι αρκετή για να αποφύγουμε ένα σοβαρό έγκαυμα, όμως σίγουρα δε μας προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Εφαρμόζουμε μόνο μια φορά μέσα στην ημέρα

Ειδικά όταν βουτάμε στη θάλασσα ή ιδρώνουμε, είναι απαραίτητη η ανανέωση του αντηλιακού, καθώς διαφορετικά δεν εξασφαλίζουμε την προστασία μας. Ακόμη και αν το αντηλιακό είναι αδιάβροχο, πρέπει να το ανανεώνουμε μετά από κάθε βουτιά. Αν απλά καθόμαστε στην παραλία, χρειάζεται ανανέωση κάθε 4 περίπου ώρες, ενώ αν ιδρώνουμε, κάθε 2 ώρες.

Επιλέγουμε λάθος αντηλιακό

Ο δείκτης προστασίας και η μυρωδιά δεν πρέπει να είναι τα μοναδικά κριτήριά μας για να επιλέξουμε αντηλιακό. Είναι σημαντικό να τσεκάρουμε για ποιον τύπο επιδερμίδας κάνει, ώστε να επιλέξουμε αυτό που ταιριάζει στον δικό μας.