Αν το τέλος κάθε ημέρας σάς βρίσκει εξουθενωμένους και χωρίς την παραμικρή διάθεση να σηκωθείτε από τον καναπέ -πόσο μάλλον να γυμναστείτε- , μια πολύ καλή λύση είναι να ξεκινήσετε την πρωινή γυμναστική. Μπορεί να κουράζεστε και μόνο που το σκέφτεστε, αξίζει όμως να το δοκιμάσετε. Άλλωστε, ο τρόπος που ξεκινάτε το πρωινό σας θέτει τις βάσεις για το πώς θα εξελιχθεί η ημέρα σας.

Η πρωινή γυμναστική θα σας βοηθήσει να «ξεπιαστείτε» από τον ύπνο και να επαναφέρετε την κίνηση στο σώμα σας. Επιπλέον, η άσκηση μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες, όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη και διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών, χημικών που λειτουργούν ως φυσικά ενισχυτικά της διάθεσης. Έτσι, τα πρωινά σας θα ξεκινούν με ενέργεια και καλή διάθεση.

Πώς θα ξεκινήσετε την πρωινή γυμναστική

Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας μια ώρα νωρίτερα, ρίξτε λίγο νερό στο πρόσωπό σας και φορέστε τα αθλητικά σας. Αν και τις πρώτες φορές η γυμναστική μπορεί να σας φαίνεται σαν… βασανιστήριο, σταδιακά θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Δοκιμάστε λοιπόν το παρακάτω workout, το οποίο διαρκεί μόλις 15 λεπτά, περιλαμβάνει ασκήσεις stretching και δεν απαιτεί εξοπλισμό.

Δείτε το workout: