Νέος συναγερμός με το εμβόλιο της AstraZeneca έχει σημάνει στην Κρήτη καθώς στα δύο μεγάλα νοσοκομεία του Ηρακλείου νοσηλεύονται δύο γυναίκες μετά τον εμβολιασμό τους.

Η πρώτη – μια 47χρονη μητέρα δύο παιδιών – εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες με την πρώτη δόση και εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας. Από την πρώτη μέρα είχε υψηλό πυρετό.

Στη συνέχεια, παρουσίασε παράλυση στην αριστερή της πλευρά λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση της 1ης δόσης του εμβολίου. Η γυναίκα νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με τις αξονικές τομογραφίες να δείχνουν θρόμβο στο κεφάλι.

Oι ειδικοί που εξετάζουν το περιστατικό θεωρούν πως υπάρχει «μεγάλη υποψία» πως πρόκειται για συμπτώματα άμεσα συνδεδεμένα με το εμβόλιο.

Αναφέρουν εξάλλου πως από τον ιατρικό φάκελο της ασθενούς δεν προκύπτει άλλη διασύνδεση με την υγεία της πλην από το εμβόλιο.

Την ίδια ώρα, στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται και μια άλλη μητέρα τριών παιδιών, 44 ετών, με συμπτώματα θρομβοπενίας μετά τη χορήγηση του εμβολίου.

Και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται με προσοχή και γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν άμεση σχέση με το εμβόλιο.

Πινγκ πονγκ από το ένα νοσοκομείο στο άλλο

H 47χρονη έχει πάθει εγκεφαλικό και έχει παραλύσει η αριστερή της πλευρά, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μη μπορεί να μιλήσει.

Ο αδερφός της γυναίκας εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για την αντιμετώπιση του περιστατικού και ζητάει απαντήσεις.

Όπως εξήγησε, μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της η 47χρονη ένιωσε έντονο πονοκέφαλο και δυσφορία στα άκρα.

Ο αδελφός της περιέγραψε το θρίλερ με τη διακομιδή της αδερφής του: στο νοσοκομείο στον Άγιο Νικόλαο που πήγε δεν επαρκούσαν οι υποδομές για να νοσηλευτεί εκεί η γυναίκα. Στη συνέχεια, η ίδια πήγε στο ΠΑΓΝΗ με έντονο πονοκέφαλο, αλλά της έδωσαν εξιτήριο.

Στη συνέχεια, όμως, κατέληξε στο Βενιζέλειο για μαγνητική και με συμπτώματα εγκεφαλικού και μετά πίσω στο ΠΑΓΝΗ, αφού δεν υπήρχαν κλίνες στο Βενιζέλειο.

Τα τελευταία νέα για την υγεία των δυο γυναικών

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιώργου Χαλκιαδάκη, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν υπάρχει σύνδεση των συμπτωμάτων της 47χρονης με τον εμβολιασμό της. Αναμένονται σε 48 ώρες τα αποτελέσματα των εξετάσεων που θα έρθουν από την Αθήνα.

Η 47χρονη εξακολουθεί να παρουσιάζει αφασία έκφρασης. Πάντως, ο κ. Χαλκιαδάκης εξέφρασε την άποψη ότι η γυναίκα θα αποκατασταθεί σιγά-σιγά πλήρως, καθώς υπάρχει μια ελαφριά βελτίωση στην υγεία της.

Όσον αφορά στην άλλη γυναίκα, τη 44χρονη, είναι ήδη καλύτερα, καθώς το πρόβλημά της δεν ήταν τόσο έντονο.