Κάθε χρώμα στο ουράνιο τόξο είναι εκπληκτικό και εξυπηρετεί ένα ξεχωριστό σκοπό. Τα χρώματα επηρεάζουν την διάθεσή μας, δίχως πολλές φορές να το συνειδητοποιούμε, αφού συνήθως μεταφράζουμε όσα βλέπουμε σε διαθέσεις.

Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, για αυτό και είναι σημαντικό να προσέξετε κατά την επιλογή του χρώματος που θα βάψετε τους τοίχους του δωματίου του, όχι μόνο όταν εκείνο είναι βρέφος αλλά και μεγαλώνοντας όταν θα κάνει την μετάβασή του στο παιδικό.

Ένα ιδανικό χρώμα που μπορείτε να επιλέξετε είναι το καφέ, καθώς είναι ουδέτερο, ήρεμο και οι αποχρώσεις του μπορούν να δώσουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που θα ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του παιδιού.

Γιατί να επιλέξετε το καφέ

Το καφέ είναι ένας κλασικός και γήινος τόνος που μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να αισθάνονται πιο σταθερά και γειωμένα στο περιβάλλον τους. Το καφέ λειτουργεί επίσης ως ένα υπέροχο σκηνικό για πιτσιλιές φωτεινότερου χρώματος, επιτρέποντας στους γονείς που το επιλέγουν ως βάση να είναι λίγο πιο δημιουργικοί.

Φυσικά, είναι σημαντικό να παίξετε με τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις του, αφού το καφέ σε υπερβολικό βαθμό μπορεί να κάνει το δωμάτιο πιο σκούρο και να φαίνεται πιο μικρό.

Για να φωτίσετε λίγο το δωμάτιο, επιλέξτε μπεζ αξεσουάρ όπως οι μπεζ κουρτίνες και περιορίστε το σκούρο καφέ σε συγκεκριμένα σημεία.