Γλυκά Νερά: «Καταπέλτης» για την «ψυχολόγο» της Καρολάιν ο Σύλλογος

Απάντηση στο εξώδικο που έστειλε η «ψυχολόγος» της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων έδωσε η πρόεδρος του συνδέσμου, Βάσω Μπουκουβάλα
5 Ιουνίου 2021 | 18:25

Απάντηση στο εξώδικο που έστειλε η «ψυχολόγος» της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων έδωσε η πρόεδρος του συνδέσμου, Βάσω Μπουκουβάλα.

Η κ. Μπουκουβάλα, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα δε Γίνεται», αναφέρθηκε στις ενέργειες της κ. Μυλωνοπούλου, οι οποίες «διασύρουν το επάγγελμα του ψυχολόγου» ενώ απάντησε σε όσα αναφέρει στο εξώδικό της.

Σχολιάζοντας το εξώδικο που έστειλε η «ψυχολόγος» της 20χρονης Καρολάιν είπε πως «από αυτό το εξώδικο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου».

«Άρα δεν μπορεί να κάνει χρήση της ιδιότητας του ψυχολόγου. Υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα που έλεγε ότι είναι ψυχολόγος και ‘εμείς οι ψυχολόγοι καταλαβαίνουμε’ και ‘εγώ σαν ψυχολόγος’» τόνισε και συμπλήρωσε πως:

«Ακόμα και αν οι δημοσιογράφοι από λάθος την παρουσίαζαν ως ψυχολόγο, όφειλε να στείλει μια διόρθωση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ψυχολόγος».

«Πουλάει υπηρεσίες ως ψυχολόγος»

Ωστόσο, η ίδια αποκάλυψε πως η  Ελένη Μυλωνοπούλου «σε πλατφόρμα πουλάει υπηρεσίες ως ψυχολόγος, τις οποίες μάλιστα κοστολογεί».

Αναφορικά με τους τίτλους σπουδών που παρουσιάζει η κ. Μυλωνοπούλου στο εξώδικο, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων απαντά πως «αν έχει κάνει κάποια σεμινάρια με e-learning αυτό δεν έχει καμία βαρύτητα».

Ένας ακόμα ισχυρισμός της κ. Μυλωνοπούλου που καταρρίπτει η κ. Μπουκουβάλα είναι πως «έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. και έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η.». Όπως εξηγεί «το ότι εμφανίζει έναν αριθμό Γ.Ε.Μ.Η δεν λέει τίποτα. Δεν σημαίνει ότι έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου».

Μάλιστα, όπως τονίζει «το πιο φαιδρό από όλα είναι ότι σε αυτή την εξώδικη απάντηση μας απαγορεύει να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή της» προαναγγέλλοντας παράλληλα «περαιτέρω νομικές ενέργειες» από την πλευρά του Συνδέσμου.

Πότε μπορεί να αρθεί το απόρρητο;

Την ίδια στιγμή, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συζήτηση γύρω από το πότε μπορεί να αρθεί το απόρρητο και ο ψυχολόγος να μιλήσει σε κάποιον τρίτο για θέμα που απασχολεί πελάτη του.

Όπως είπε η κ. Μυλωνοπούλου «η μοναδική περίπτωση που αίρεται το απόρρητο είναι όταν υπάρχει απειλή εναντίον του ίδιου του ατόμου, ή το εν λόγω άτομο απειλεί τη ζωή άλλου ανθρώπου».

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «και τότε ο ψυχολόγος πρέπει στον εισαγγελέα και να καταθέσει».

«Έχει υποπέσει σε δύο παραπτώματα»

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Ελλήνων Ψυχολόγων η συγκεκριμένη γυναίκα που παρουσιάζεται ως ψυχολόγος της Καρολάιν «έχει υποπέσει σε δύο παραπτώματα σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας:

  • Το πρώτο είναι ότι ο ψυχολόγος απαγορεύεται να πάει μάρτυρας κατηγορίας, ή υπεράσπισης του πελάτη του.
  • Το δεύτερο είναι ότι απαγορεύεται ρητά από επαγγελματικό απόρρητο να πεις τι σου εμπιστεύεται ο άνθρωπος που ήρθε και συνομίλησε μαζί σου. Δεν έχει καμία σημασία αν η κοπέλα είναι νεκρή.

«Ούτε ο σύζυγος της κοπέλας, ούτε ο πατέρας ούτε η μητέρα της κοπέλας μπορούν να ζητήσουν άρση του απορρήτου» κατέληξε.

Πρόσφατα Άρθρα
Καύσωνες, πλημμύρες, ασθένειες: Η κλιματική αλλαγή απειλεί σχεδόν κάθε παιδί στον πλανήτη 19 Ιουνίου 2026, 08:43
«Σύνδρομο του ξεχασμένου παιδιού»: H Ευρώπη θέλει να σταματήσει τους θανάτους παιδιών στα αυτοκίνητα 19 Ιουνίου 2026, 08:38
Έκτακτο επίδομα παιδιού: Τέλος Ιουνίου το επίδομα των 150 ευρώ – Οι προϋποθέσεις 18 Ιουνίου 2026, 09:21
Δημογραφικό αδιέξοδο: Η υπογεννητικότητα στην Ελλάδα 18 Ιουνίου 2026, 08:12
Μαχαίρωσαν μαθητή έξω από δημοτικό σχολείο στη Νέα Σμύρνη – Νοσηλεύεται στο Παίδων 17 Ιουνίου 2026, 09:42
Πανελλαδικές 2026: Με το Ελεύθερο Σχέδιο συνεχίζονται οι εξετάσεις – Όλο το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων 17 Ιουνίου 2026, 08:27
Πανελλαδικές 2026: Άνοιξε η πλατφόρμα για την ενημέρωση βαθμολογίας μέσω SMS 16 Ιουνίου 2026, 12:33
Η Μάρω Κοντού νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική του Αττικόν 16 Ιουνίου 2026, 11:19
Πανελλαδικές 2026: Αρχίζουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων 16 Ιουνίου 2026, 08:36
Εκτεθειμένα σε τρεις τύπους κλιματικών κινδύνων πάνω από 1 δισεκατομμύριο παιδιά 16 Ιουνίου 2026, 08:34
Τέλος χρονιάς για νηπιαγωγεία και δημοτικά – Ολοκληρώνονται οι εξετάσεις στα γυμνάσια και οι πανελλαδικές στα ΕΠΑΛ 15 Ιουνίου 2026, 08:34
Παιδική εργασία: Ένα στα δεκαεπτά παιδιά αναγκάζεται να δουλέψει 14 Ιουνίου 2026, 11:46
Μπεν Νίνταμ: Τι έδειξε το DNA τεστ για τον άνδρα που ισχυρίστηκε ότι είναι το αγνοούμενο παιδί 13 Ιουνίου 2026, 13:46
Καύσωνας: Πρακτικές συμβουλές προστασίας 13 Ιουνίου 2026, 08:52
Καιρός: «Πέφτει» η θερμοκρασία – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες 13 Ιουνίου 2026, 08:42
imommy.gr © 2026 - All Rights Reserved
Exit mobile version