Η διατροφή είναι ένας από τους παράγοντες που επιδρούν στις μυριωδιές που αναβλύζουν από το σώμα μας.

Είναι γνωστό ότι υπάρχουν τροφές που αφήνουν δυσάρεστη μυρωδιά.

Κάποιες από αυτές είναι οι παρακάτω, σύμφωνα με το baby.gr

Σταυρανθή λαχανικά:

Τα σταυρανθή λαχανικά όπως είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών προκαλούν δύσοσμα αέρια λόγω του θείου που περιέχουν αλλά και της ικανότητάς τους να καθαρίζουν το σώμα από τις τοξίνες. Ένα τρικ που μπορεί να μειώσει τη δυσάρεστη οσμή είναι να τα τρώμε βραστά και να τα μασάμε καλά, κάτι που θα βοηθήσει το σώμα να τα μεταβολίσει καλύτερα.

Αλκοόλ:

Το αλκοόλ στο μεγαλύτερο μέρος του, μεταβολίζεται από το ήπαρ σε αιθανικό ή οξικό οξύ. Ωστόσο, λίγο από το αλκοόλ που καταναλώνουμε απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα και του αναπνευστικού συστήματος.

Κόκκινο κρέας:

Το κόκκινο κρέας μεταβολίζεται δύσκολα, άρα παραμένει για περισσότερο χρόνο στο πεπτικό σύστημα. Άρα μπορεί να γίνει εστία βακτηρίων που προκαλούν δύσοσμη εφίδρωση και δυσάρεστη αναπνοή.

Ψάρι:

Αρκετοί άνθρωποι, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν, έχουν μια κληρονομική μεταβολική διαταραχή του «συνδρόμου οσμής ψαριού» ή τριμεθυλαμινουρία και αναπτύσσουν μια οσμή όταν τρώνε ψάρια ή άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Αυτό οφείλεται στην ανικανότητα διάσπασης της τριμεθυλαμίνης, η οποία στη συνέχεια συσσωρεύεται στο σώμα και απελευθερώνεται με τον ιδρώτα, την αναπνοή και τα ούρα.