Το ότι η γυμναστική σου κάνει καλό -όσο και να την αποφεύγεις- το ήξερες. Γνώριζες όμως ότι μπορεί να ανανεώσει και να αναβαθμίσει και την σεξουαλική σου ζωή;

Παρακάτω θα βρεις τους βασικούς λόγους για τους οποίους η γυμναστική θα ήταν καλό να ενταχτεί στην καθημερινή «to do» λίστα σου.

Οι γυναίκες που γυμνάζονται έχουν πιο έντονη σεξουαλική διέγερση

Αυτό επιβεβαιώνει έρευνα του Πανεπιστήμιου του Texas. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι αυτό ισχύει για τις γυναίκες που προτιμούν την αερόβια άσκηση. H ίδια έρευνα έδειξε ότι αερόβια άσκηση όπως τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο εξασφαλίζει πιο δυνατή στύση στους άνδρες. Ένας λόγος παραπάνω, λοιπόν, να τον πείσεις να ξεκινήσει γυμναστική μαζί σου!

Όσο περισσότερο γυμναζόμαστε τόσο περισσότερο σεξ θέλουμε

Η πληροφορία προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη από τη Μayo Clinic. Οι επικεφαλής της έρευνας εξηγούν ότι πρόκειται για τον εθισμό που παθαίνουμε στις ενδορφίνες -τις ορμόνες της καλής διάθεσης. Τα επίπεδά τους ανεβαίνουν, όταν κάνουμε γυμναστική αλλά κι όταν κάνουμε σεξ. Λογικό να αναζητήσουμε το δεύτερο, όταν έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο. Ποιος είναι αυτός που δεν θα ήθελε να εντείνει το αίσθημα ευφορίας. Μπορεί να σε ενδιαφέρει κι αυτό: γιατί οι κολυμβήτριες είναι πιο σεξουαλικά ενεργές.

Όσο πιο γυμνασμένο είναι το σώμα μας τόσο πιο σεξουαλικά επιθυμητοί νιώθουμε

Κι αυτό, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το University of Western Sydney, δεν έχει να κάνει με τις τέλειες αναλογίες ή τα κιλά μας. Οι γυμνασμένες γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα ένιωθαν να αποδέχονται καλύτερα το σώμα τους και να αισθάνονται πιο άνετα με αυτό. Διάβασε επίσης γιατί οι κολυμβήτριες είναι πιο σεξουαλικά ενεργές. Το γυμνασμένο σώμα μας δίνει περισσότερη συνολική αυτοπεποίθηση, οπότε νιώθουμε πιο ανοιχτοί στο να ενδώσουμε σεξουαλικά.