Νέα ερωτήματα προκαλεί η ετοιμότητα που είχε ο καθ’ ομολογίαν δράστης να στήσει ένα σκηνικό ληστείας μετά τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Και μάλιστα μιας ληστείας που θύμιζε πολύ εκείνη στο σπίτι του φίλου και εκπαιδευτή του το 2018.

To στοιχείο αυτό θα μπορούσε να αποβεί «μοιραίο» για τον 32χρονο πιλότο, καθώς αυτό συνεπάγεται ότι υπήρχε προμελέτη στο έγκλημά του και δεν έγινε εν βρασμώ ψυχής.

Στις 04:11, το μοιραίο βράδυ της 11ης Μαϊου, η καρδιά της άτυχης Καρολάιν σταμάτησε, γεγονός που καταγράφηκε στο smartwatch της.

Από εκείνη τη στιγμή, ξεκινά η προσπάθεια συγκάλυψης και το στήσιμο ενός σκηνικού ληστείας που προσομοιάζει όμως με εκείνη που έχει συμβεί τρία χρόνια πριν στον εκπαιδευτή του στα ελικόπτερα.

Οι ομοιότητες και οι διαφορές με τη ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή

Στη ληστεία του 2018 στο Αλεποχώρι Αττικής οι ληστές ήταν τρεις. Ωστόσο, εκεί κρατούσαν στιλιάρα, ενώ στο σενάριο που παρουσιάζει στους αστυνομικούς ο πιλότος κρατούν όπλα.

Το ύψος των δραστών διαφέρει στις δύο περιγραφές, ωστόσο ο φερόμενος ως αρχηγός έχει παρόμοια χαρακτηριστικά. Στο πραγματικό περιστατικό έχει ύψος 1,70, είναι χοντρός και οι ώμοι του είναι σχεδόν ενιαίοι με τον σβέρκο. Στη φανταστική ληστεία, ο αρχηγός έχει ύψος περίπου 1,70 και παρουσιάζεται γυμνασμένος.

Οι τρεις ληστές φορούν αποκριάτικες μάσκες και λευκά γάντια σαν χειρουργικά, ενώ στο σενάριο των Γλυκών Νερών φορούν Full Face, κάλυμμα μηχανής και μαύρα γάντια.

Το πραγματικό θύμα ληστείας παλεύει με τους δράστες, ενώ εκείνος και η γυναίκα του δέχονται σκληρά χτυπήματα. Στην περίπτωση των Γλυκών Νερών το μοναδικό θύμα είναι η γυναίκα, που παρουσιάζεται από τον 33χρονο ως εκείνη που αντιδρά έντονα, ενώ ο πιλότος δεν φέρει την παραμικρή αμυχή.

Τα χτυπήματα στη ληστεία του 2018 και τα δύο θύματα έχουν σοβαρά τραύματα, ενώ ειδικά στην περίπτωση του 32χρονου η ιατροδικαστής αντιλαμβάνεται αμέσως πως η διάρκεια που θεωρητικά ήταν δεμένος δε συνάδει με τα ευρήματα.

Το πραγματικό θύμα ληστείας καταθέτει στους αστυνομικούς πως έχασε τις αισθήσεις του για περίπου 10 λεπτά και μάλιστα μετά από χτύπημα με στιλιάρι στο κεφάλι. Τότε είναι που οι δράστες καταφέρνουν να τον δέσουν.

Στο σενάριο που έστησε ο 33χρονος οι υποτιθέμενοι δράστες τον δένουν και εκείνος χάνει τις αισθήσεις του για ώρες. Και σε αυτή την περίπτωση η ιατροδικαστής αποκαλύπτει το ψέμα.

Ο πιλότος καταφέρνει να «θυμηθεί» πως στην περίπτωση της πραγματικής ληστείας ο αρχηγός επιτίθεται στη γυναίκα και το αναφέρει στους αστυνομικούς. Ωστόσο διαφοροποιεί την ιστορία ως προς την αποκάλυψη των χαρακτηριστικών. Στη ληστεία στο Αλεποχώρι η γυναίκα καταφέρει να κατεβάσει τη μάσκα του δράστη, ενώ ο 32χρονος καταθέτει πως το κάλυμμα μηχανής γλίστρησε από το πρόσωπο της.

Στην περίπτωση της πραγματικής ληστείας η γυναίκα κατάφερε να επιζήσει μετά από πολύμηνη νοσηλεία. Δυστυχώς για την Καρολάιν, η ψεύτικη ληστεία που σκηνοθέτησε ο σύζυγός της ήταν η τελευταία πράξη του δράματος.

Η κατάθεση της συμβούλου ψυχικής υγείας

Κομμάτι στο παζλ του μυστηρίου-θρίλερ στα Γλυκά Νερά αποτελεί και ο ρόλος της συμβούλου ψυχικής υγείας του νεαρού ζευγαριού που μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν με την ιδιότητα της ψυχολόγου.

Τα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες ώρες γύρω από τον ρόλο της Ελένης Μυλωνοπούλου, σε μια υπόθεση που εξαρχής σημαδεύτηκε από αντιφάσεις, είναι πολλά.

Στον κυκεώνα που έχουν προκαλέσει οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ένα σημείο που παραμένει θολό και προς διερεύνηση είναι ο πραγματικός της ρόλος στην υπόθεση.

Σε τελευταίες της δηλώσεις, δια της δικηγόρου της, υποστήριξε ότι εκείνη «έδειξε» στην αστυνομία τον δράστη Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, βάζοντάς τον στο κάδρο των υπόπτων της ΕΛ.ΑΣ. 

Ωστόσο, δεν μπορεί να μην απασχολήσει το γεγονός ότι η κ. Μυλωνοπούλου, λίγες ημέρες μετά το έγκλημα και προτού εξιχνιαστεί η υπόθεση, είχε μιλήσει για έναν πολύ συμπαθητικό άνθρωπο, αναφερόμενη στον πιλότο. Την ίδια στιγμή, είχε συστήσει στο κοινό τον εαυτό της ως κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, ενώ όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια η αληθινή ιδιότητά της ήταν σύμβουλος ψυχικής υγείας.

Στην αρχική κατάθεσή της αναφέρει ότι Μπάμπης και Καρολάιν την επισκέπτονταν μαζί στις συνεδρίες και πως έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία.

Ο Μπάμπης ήταν εκείνος που βρήκε την «ψυχολόγο», όπως προκύπτει από τα λεγόμενα της κ. Μυλωνοπούλου, και πήγε μαζί με την σύζυγό του σε αυτήν τον Νοέμβριο του 2020. Οι συναντήσεις, σύμφωνα με την κ. Μυλωνοπούλου, διακόπηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλαδή διήρκεσαν συνολικά τρεις μήνες.

Η σύμβουλος ψυχικής υγείας αναφέρθηκε σε «ψυχοσυναισθηματική αστάθεια» της 20χρονης, ενώ όπως επισημαίνει η αποβολή της Καρολάιν αποτέλεσε τη βασική αιτία των επισκέψεων. Τρεις ημέρες μετά την πρώτη επικοινωνία της συμβούλου με τον Μπάμπη κανονίστηκε η αρχική συνάντηση.

Αμέσως μετά το έγκλημα, πάντως, η κ. Μυλωνοπούλου δεν έδειξε να τρέφει κάποια υποψία για τον 33χρονο, ενώ του είχε στείλει συλλυπητήριο μήνυμα και είχε εκφράσει την ελπίδα να βρεθούν σύντομα οι δράστες.

Συγκεκριμένα η κ. Μυλωνοπούλου στην κατάθεσή της είχε αναφέρει τα εξής:

«Ο Μπάμπης με βρήκε μέσω του site “doctoranytime”, όπου υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό μου και τα τηλέφωνα του γραφείου μου. Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητά μου, ως μαία, δεδομένου ότι όταν ήρθαν σε μένα είχαν ήδη τη μπέμπα τους. Αν δεν κάνω λάθος ήρθαν σε μένα όταν η μπέμπα ήταν πέντε μηνών. Η αιτία που απευθύνθηκαν σε μένα ήταν η αποβολή που είχε στην προηγούμενη εγκυμοσύνη της, η Καρολάιν και το οποίο είχε δημιουργήσει μια ψυχοσυναισθηματική αστάθεια στην ίδια και ήθελαν να το αντιμετωπίσουν. Τώρα που βλέπω το κινητό μου, η πρώτη μας επικοινωνία ήταν στις 14 Νοεμβρίου του 2020, ενώ η πρώτη μας συνάντηση στις 17 Νοεμβρίου του 2020. Οι συνεδρίες μας ήταν μια φορά την εβδομάδα για το καθένα από τα παιδιά. Τα παιδιά έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία πλην ορισμένων περιπτώσεων που χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Στο γραφείο μου ερχόντουσαν μαζί και έφερναν και τη μπεμπα τους μαζί. Τις συνεδρίες τις διακόψαμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια».

«Για το κακό που συνέβη δεν έχω να σας πω πολλά. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και μακάρι να βρείτε αυτούς που το έκαναν», είχε επισημάνει η «ψυχολόγος» σε άλλο σημείο της κατάθεσής της. «Μετά το περιστατικό έστειλα μήνυμα συλλυπητηρίων στον Μπάμπη», είχε δηλώσει ακόμη.

«Πήγε μετά τη δολοφονία στην ψυχολόγο για να την ψαρέψει»

Η Σταματία Μάρκου, νομική εκπρόσωπος της ψυχολόγου της 20χρονης, μίλησε στο STAR αποκαλύπτοντας ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ζητήσει να την επισκεφτεί καθώς ισχυριζόταν ότι χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη μετά τη δολοφονία της Καρολάιν.

Στην πραγματικότητα ο πιλότος ήθελε να μάθει αν η ψυχολόγος γνώριζε κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην σύλληψή του.

«Πήγε και τη βρήκε από κοντά και έκλαιγε. Δήθεν έκλαιγε. Βέβαια, δεν έπεισε την εντολέα μου. Πήγε και τη βρήκε από κοντά στο γραφείο της. Της είπε ότι και καλά έχει ανάγκη ο ίδιος να παρακολουθηθεί από την εντολέα μου. Βέβαια, η εντολέας μου βρήκε δικαιολογία και δεν του έκλεισε ραντεβού για να συνεχίσει συνεδρίες. Έδειχνε ότι ήταν πάρα πολύ λυπημένος και πολύ συντετριμμένος, έλεγε το πόσο την αγαπούσε και προσπαθούσε να την μεταπείσει… Βασικά προσπαθούσε να εντοπίσει εάν η εντολέας μου γνώριζε πράγματα και λεπτομέρειες από την Καρολάιν», πρόσθεσε η κ. Μάρκου.

Η κ. Μάρκου υποστήριξε ότι ο 32χρονος πίεζε την πελάτισσα της να βγει και να μιλήσει δημόσια όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να τον φωτογραφίζουν σαν ύποπτο για τη δολοφονία της Καρολάιν. Συγκεκριμένα της έλεγε ότι όλα όσα ακούγονται είναι αθλιότητες και την παρότρυνε να δώσει απαντήσεις. «Ξέρεις πόσο αγαπούσα τη γυναίκα μου», της έλεγε χαρακτηριστικά.

Η σημαντικότερη αποκάλυψη που έκανε η Σταματία Μάρκου ήταν το γεγονός ότι η ψυχολόγος γνώριζε για τα προβλήματα που είχε το ζευγάρι. Μάλιστα η Καρολάιν της είχε εμπιστευτεί ότι φοβάται τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.