Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα το μέγεθος και η σφριγηλότητα του γυναικείου στήθους είναι οι δύο παράγοντες που «υπαγορεύουν» το πόσο ελκυστικό μπορεί να είναι.

Στην μελέτη συμμετείχαν 267 άνδρες στη Βραζιλία, το Καμερούν, την Τσεχία και τη Ναμίμπια.

Σύμφωνα με την μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Evolution and Human Behavior, τα μεσαίου μεγέθους στήθη θεωρήθηκαν τα πιο ελκυστικά στη Βραζιλία, την Τσεχία και τη Ναμίμπια, ενώ οι άντρες στο Καμερούν φάνηκε να προτιμούν τα πιο μεγάλα στήθη.

«Βρήκαμε διαπολιτισμικά, συνεπή προτίμηση για το στήθος που κατά κανόνα έχει η γυναίκα σε νεαρή ηλικία», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Αντίθετα, βρήκαμε μια αρκετά μεγάλη παραλλαγή στις αντρικές προτιμήσεις ως προς το μέγεθος του γυναικείου στήθους.

Στις περισσότερες χώρες, τα μεσαίου μεγέθους στήθη ήταν τα προτιμώμενα», πρόσθεσε.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές έδειξαν στους συμμετέχοντες εικόνες διαφορετικών μεγεθών στήθους.

Το μέγεθος του στήθους αποτελεί, σύμφωνα με τους ερευνητές, «δείκτη δυνητικής γονιμότητας» ενώ η σφριγηλότητα του στήθους θεωρείται «δείκτης υπολειπόμενης γονιμότητας».

«Οι μελλοντικές σχετικές μελέτες πρέπει να επικεντρωθούν σε μια πιθανή αλληλεπίδραση μεταξύ των δύο παραμέτρων, του μεγέθους του μαστού και της σφριγηλότητάς του, οι οποίες, από κοινού, μπορούν να βοηθήσουν στην εξήγηση της σχετικά μεγάλης διακύμανσης στα μεγέθη του στήθους των γυναικών».