Όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, μία από τις πιο συνηθισμένες συμβουλές που θα ακούσετε είναι το να πίνετε περισσότερο νερό. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Μπορεί πράγματι το νερό να ενισχύσει το αδυνάτισμα;

Μπορεί το νερό να ενισχύσει το αδυνάτισμα;

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το νερό δεν έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος ούτε η επαρκής κατανάλωσή του συνεπάγεται αυτόματα απώλεια βάρους. Ωστόσο, το νερό έχει την ιδιότητα να περιορίζει την όρεξη για φαγητό και να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού. Άλλωστε, συχνά μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα, επομένως η κατανάλωση νερού μπορεί να βάλει «φρένο» στις ξαφνικές μας λιγούρες και κατ’ επέκταση να εξασφαλίσει μειωμένη πρόσληψη θερμίδων. Και όπως καταλαβαίνετε, η μειωμένη πρόσληψη θερμίδων οδηγεί σε μειωμένο βάρος.

Επίσης, σε αντίθεση με τα περισσότερα ροφήματα, το νερό δεν περιέχει θερμίδες. Ακόμη και τα υγιεινά ροφήματα, όπως ο φυσικός χυμός, τα smoothies και το τσάι με γλυκαντικά, προσθέτουν θερμίδες στον οργανισμό. Κάθε φορά, λοιπόν, που επιλέγουμε το νερό αντί για κάποιο άλλο ρόφημα, γλιτώνουμε θερμίδες.

Επομένως, αν και το νερό δεν είναι ένα «ελιξίριο αδυνατίσματος», μένοντας ενυδατωμένοι, σίγουρα διευκολύνετε και ενισχύετε την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος.

Πώς θα αυξήσετε την κατανάλωση νερού

*Πιείτε νερό με λεμόνι

Αν η ευχάριστη γεύση του λεμονιού σάς κάνει να πίνετε περισσότερο νερό, τότε συνεχίστε αυτή σας τη συνήθεια, αρκεί να μην νιώθετε ενοχλήσεις στο στομάχι σας.

*Φτιάξτε αρωματικά νερά

Για να κάνετε το νερό σας πιο εύγευστο, προσθέστε σε αυτό κομμάτια φρούτων, λαχανικά και βότανα. Όσο περισσότερη ώρα τα αφήσετε βυθισμένα στο νερό, τόσο πιο έντονη γεύση θα του χαρίσουν.

*Προμηθευτείτε ένα παγούρι

Φροντίστε να μένετε ενυδατωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας πάντα κοντά ένα παγούρι, το οποίο θα γεμίζετε συχνά και συχνά. Προτιμήστε το παγούρι από τα πλαστικά μπουκάλια, ώστε να παράλληλα να μην επιβαρύνετε και το περιβάλλον.