Σε διαψεύσεις πληροφοριών που ακούγονται για το πρόσωπό του προχωρά ο καθ’ ομολογία δολοφόνος της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Στην πρώτη δήλωσή του αφότου προφυλακίστηκε, ο 33χρονος πιλότος αναφέρεται σε πληροφορίες που έχουν να κάνουν σχετικά με το οικόπεδο που αγόρασε πριν από τη δολοφονία, το ημερολόγιο της 20χρονης, τα έξοδα της κηδείας, το φερόμενο ταξίδι στη Σούδα, καθώς και τον θάνατο του επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη.

Η επιμέλεια της Λυδίας

Αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο 33χρονος σχολιάζει την απόφαση της εισαγγελίας Ανηλίκων για την προσωρινή επιμέλεια της μικρής Λυδίας, δηλώνοντας «ανακουφισμένος από την απόφαση» που ελήφθη.

«Νιώθω ανακουφισμένος από την απόφαση. Ξέρω ότι η μητέρα της Καρολάιν αγαπά πολύ την εγγονή της και θα μεγαλώσει σωστά στην Αλόννησο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως η προσωρινή επιμέλεια του ενός έτους μωρού δόθηκε στη μητέρα της Καρολάιν και το παιδί βρίσκεται ήδη στην Αλόννησο. Η οικογένεια του συζυγοκτόνου θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις στο παιδί μόνο στο νησί όμως.

Η αγορά του οικοπέδου

Στη συνέχεια, αναφέρεται στα όσα ακούγονται σχετικά με την αγορά ενός οικοπέδου μέρες πριν από τη δολοφονία της νεαρής μητέρας, κάνοντας λόγο για «ανακρίβειες».

«Ακούγονται ανακρίβειες σχετικά με ένα οικόπεδο» σημειώνει και συνεχίζει: «Η αλήθεια είναι πως και οι δύο οικογένειες έβαλαν χρήματα για την αγορά του».

Η είδηση ότι το ζευγάρι είχε αγοράσει οικόπεδο, όπου επρόκειτο να χτίσει σπίτι, είχε κυκλοφορήσει από τις πρώτες ημέρες του στυγερού εγκλήματος, με τον Μπάμπη τότε να ισχυρίζεται ότι έδωσε στους «κλέφτες» 10.000 ευρώ τα οποία είχε στο σπίτι και προόριζε για την αγορά του οικοπέδου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες για το εν λόγω οικόπεδο διαδέχονται η μία την άλλη και προκαλούν πολλά ερωτήματα. Αρχικά, όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα για το οικόπεδο τα έδωσε στο ζευγάρι η μητέρα της Καρολάιν. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «TLive», η μητέρα της άτυχης 20χρονης έδωσε 50.000 ευρώ στο ζευγάρι για να αγοράσει το σπίτι, κάτι που επιβεβαίωσε τις προηγούμενες ημέρες και ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης 20χρονης.

Πρόκειται για ένα οικόπεδο 501 τ.μ. το οποίο αγοράστηκε έναντι 55.000 ευρώ, ενώ η εφορία εκτιμά την αξία του σε 53.588 ευρώ. Ο 33χρονος έδωσε 3.000 ευρώ ως προκαταβολή για την αγορά του και την ημέρα που συντάχθηκε το συμβόλαιο αγοραπωλησίας, κατέβαλε και το υπόλοιπο ποσό των 52.000 ευρώ με τραπεζική επιταγή.

Ωστόσο, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος πληροφορήθηκε μία εβδομάδα πριν ομολογήσει το έγκλημά του ότι στο εν λόγω οικόπεδο δεν μπορούσε να κτιστεί σπίτι. Το οικόπεδο βρίσκεται κοντά σε ρέμα, κάτι που δε γνώριζε ο 33χρονος πιλότος όταν υπέγραψε το συμβόλαιο αγοραπωλησίας.

Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να οριοθετηθεί το ρέμα και στη συνέχεια να ανεγερθεί οποιαδήποτε οικοδομή. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα, καθώς απαιτούνται ενέργειες από υπηρεσίες του Δημοσίου.

Τα χρήματα για την κηδεία

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του ο 33χρονος, ισχυρίζεται πως ήταν εκείνος που πλήρωσε τα χρήματα για την κηδεία της 20χρονης και όχι η οικογένεια της Καρολάιν. Σημειώνεται πως ο δικηγόρος της μητέρας της δολοφονηθείσας είχε πει πως ο 33χρονος απαίτησε από εκείνη να πληρώσει το φέρετρο.

«Δεν πλήρωσε η οικογένεια της Καρολάιν τα έξοδα της κηδείας, αλλά εγώ. Εγώ τα πλήρωσα όλα» δηλώνει.

Σχετικά με τα όσα «του καταλογίζονται», όπως αναφέρει, σχετικά με σχέσεις με τον επιχειρηματία Σταύρο Δογιάκη, που είχε την ταβέρνα «Κρητικός» και εντοπίστηκε νεκρός προ ημερών, τονίζει πως «δεν έχω καμία σχέση. Δεν γνωριζόμαστε και δεν έχω πάει στο μαγαζί του».

Το ταξίδι στη Σούδα και το «κρυφό» ημερολόγιο

Ακόμη, ο 33χρονος πιλότος διαψεύδει τα περί ταξιδιού στη Σούδα πριν από κάποιο διάστημα. Υπήρξαν πληροφορίες περί τέτοιου ταξιδιού του ενός εκ των δύο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ποιος. «Όπως ούτε εγώ ούτε η Καρολάιν έχουμε ταξιδέψει στη Σούδα αυτή τη χρονιά» λέει.

Αυτό φέρεται να επιβεβαιώνεται, δε, και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, καθώς αυτές τις ημερομηνίες το στίγμα των δύο κινητών του ζευγαριού έχει εντοπιστεί στην Αττική, ενώ σε διάψευση των σεναρίων περί ταξιδιού έχουν προχωρήσει τόσο οι ιδιοκτήτες του σπιτιού για το οποίο γίνεται λόγος, όσο και ο μεσίτης που το διαχειρίζεται.

Τέλος, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σχολιάζει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αναφορικά με το κρυφό ημερολόγιο της 20χρονης δηλώνοντας πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

«Σε ό,τι αφορά τα δημοσιεύματα της βρετανικής εφημερίδας για το ημερολόγιο της Καρολάιν, τη θεωρώ αναξιόπιστη γιατί όσα δημοσιεύει είναι αναληθή. Δεν υπάρχει ημερολόγιο» καταλήγει.