Στην περίοδο της καραντίνας πολλές οικογένειες ήρθαν αντιμέτωπες με το ζήτημα της εργασίας από το σπίτι με παράλληλη φροντίδα των παιδιών στον ίδιο χώρο.

Πόσες φορές, αλήθεια δεν σκέφτηκες: «Αύριο θα σηκωθώ πρωί-πρωί και θα τα βάλω όλα σε μία σειρά, δεν θα τρέχω πάλι».

Άλλωστε, είναι κοινός τόπος όλων των guru και των life coaches να ξεκινάς την ημέρα σου από νωρίς, ώστε να προλάβεις να διεκπεραιώσεις όσο το δυνατόν περισσότερες υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

‘Εχεις πάρει την απόφαση λοιπόν αύριο ότι είναι μέρα που θα σηκωθείς από νωρίς το πρωί! Στο πιο αισιόδοξο σενάριο έχεις προγραμματίσει στο χρόνο και το πρωινό σου work-out, έχεις τακτοποιήσει την κούπα για το πρωινό σου καφέ και πλέον είσαι ψυχολογικά έτοιμος να βάλεις το ξυπνητήτι στις 05:00 η ώρα!

Και τότε έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα!

Οι πιο συνήθεις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις

Ας δούμε κάποια από τα πιθανά σενάρια με τα οποία θα έρθεις αντιμέτωπος:

  • Τουλάχιστον το ένα από τα παιδιά θα ξυπνήσει μέσα στην νύχτα για κάποιο δικό του λόγο. Είτε γιατί άκουσε ένα περίεργο θόρυβο είτε γιατί απλά θέλει την προσοχή σας, με αποτέλεσμα το να σηκωθείς από το κρεββάτι την προγραμματισμένη ώρα να είναι ένας μικρός άθλος!
  • Μπορεί το μωρό να βρίσκεται σε φάση που βγαίνουν τα δόντια του και απλά δεν σταματάει να κλαίει και ηρεμεί μόνο στην αγκαλιά σας.
  • Ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης του παιδιού είναι πιθανόν να έρθετε αντιμέτωποι με ξεσπάματα θυμού, τα οποία μπορεί να έχουν διάρκεια  και ολόκληρη νύχτα.

Υπάρχουν όμως και σενάρια που σε φέρνουν σχεδόν στην πηγή αλλά τελικά δεν πίνεις νερό, ας δούμε και κάποια από αυτά :

  • Έχεις σηκωθεί το πρωί, όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον προγραμματισμό σου και φτάνεις την ιερή στιγμή που πίνεις την πρώτη γουλιά καφέ και τα παιδια εμφανίζοναι μπροστά σου βάζοντας τα παιδικά στην τηλεόραση.
  • Στην περίπτωση στην οποία αποκτήσεις την πρωινή συνήθεια να σηκώνεσαι το πιο πιθανό είναι και τα παιδιά να μιμηθούν αυτήν συνήθεια με αποτέλεσμα όλοι μαζί να σηκώνεστε εντέλει πιο νωρίς!

Και μετά ξεκινάει και η μέρα σου… Η τηλεργασία και η παράλληλη συνύπαρξη των παιδιών στο σπίτι.

Η κατάσταση, οπώς διαμορφώνεται  σου δίνει συνέχεια την αίσθηση ότι κάτι δεν κάνεις σωστά, αφού προσπαθείς ταυτόχρονα να δώσεις την προσοχή σου και στα παιδιά και στην εργασία σου.

Θα έχεις διαπιστώσει ήδη, μάλλον, ότι θα έχεις «βρει» τον εαυτό σου μέσα από τα σενάρια που παρουσιάστηκαν και ξέρεις  γιατί;

Γιατί απλά αυτά συμβαίνουν σε όλους μας και η καθημερινότητα, όπως διαμορφώθηκε μετά τα νέα δεδομένα είναι κάτι άγνωστο.

Και όπως κάθετι άγνωστο θέλει το χρόνο του γαι να αφομοιωθεί και κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι η εφαρμογή κάποιων γενικών κανόνων θα είναι η πανάκεια!