Το να διατηρείτε το παιδί σας ασφαλές είναι τεράστιο μέρος του να είστε γονέας. Ως γονείς, κάνετε ό, τι χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας δεν υποφέρει με κανέναν τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε μεγάλο ή μεγάλο ζήτημα προκαλεί πόνο ή δυσφορία στο παιδί σας. Όταν φροντίζετε το παιδί σας, είναι εύκολο να παραβλέψετε τα χείλη έως ότου αυτά «σκάσουν», ξεραθούν ή και εμφανίσουν πληγές.

Γιατί ξεράθηκαν τα χείλη του παιδιού

Τα «σκασμένα» ή ξηρά χείλη μπορεί να προκληθούν από πολλά πράγματα. Οι συνθήκες του καιρού μπορούν να συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό σε αυτήν την κατάσταση. Ο κρύος, ξηρός αέρας, εσωτερικός και εξωτερικός, μπορεί να επηρεάσει το δέρμα και αυτό περιλαμβάνει το ευαίσθητο δέρμα στα χείλη.

Το χειμώνα ή τα ξηρά κλίματα, η έλλειψη υγρασίας στον αέρα αναγκάζει τα χείλη να στεγνώσουν. Ο άνεμος και ο ήλιος μπορούν επίσης να προκαλέσουν πληγή και σκασίματα στα χείλη. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει την αφυδάτωση των χειλιών. Το συνεχές γλείψιμο των χειλιών μπορεί επίσης να προκαλέσει σκασίματα.

Σύμμαχός σας η πρόληψη

Τα ξηρά ή σκασμένα χείλη είναι κάτι που όλα τα παιδιά θα βιώσουν κάποια στιγμή. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να το αποτρέψετε όμως. Αρχικά είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας παραμένει ενυδατωμένο.

Το παιδί πρέπει να πίνει αρκετό υγρό κάθε μέρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο της αφυδάτωσης. Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει. Χρησιμοποιήστε κατάλληλη προστασία κάθε φορά που πηγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν οι παραπάνω καιρικές συνθήκες.

Από την άλλη, το γλείψιμο των χειλιών είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες των ξηρών χειλιών του παιδιού σας για αυτό είναι σημαντικό να του υπενθυμίζεται συχνά να μην το κάνει.