Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού. Ο ήλιος καίει, η θερμοκρασία χτυπά «κόκκινο» και οι παραλίες είναι η ιδανική λύση για μια ανάσα δροσιάς. Ωστόσο, αρκετοί διστάζουμε να φορέσουμε το μαγιό μας και να πάμε για κολύμπι, καθώς δεν νιώθουμε άνετα με το σώμα μας. Υπάρχει λύση σε αυτό; Φυσικά και υπάρχει… Με λίγη προσπάθεια και ακολουθώντας τα παρακάτω μυστικά μπορούμε να βελτιώσουμε το σώμα μας χωρίς καν να πάμε γυμναστήριο. Ποια είναι αυτά;

Ο ύπνος:

Μόλις μισή ώρα λιγότερου βραδινού ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας κατά 5%, λένε οι έρευνες. Και ενώ η συνήθης σύσταση είναι να προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε ένα πλήρες οχτάωρο ύπνου κάθε βράδυ, οι ερευνητές αναφέρουν ότι μπορούμε να ισοφαρίσουμε κάποιες χαμένες ώρες μέσα στη βδομάδα, με περισσότερες ώρες ύπνου το Σαββατοκύριακο.

Το νερό και το πολύ πράσινο τσάι:

Η συχνή διούρηση μέσω της κατανάλωσης περίπου 8 ποτηριών νερού μέσα τη μέρα καθαρίζει το σώμα από τοξίνες και λίπος. Επίσης, σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση The American Journal Of Clinical Nutrition, το πράσινο τσάι καίει έως και 4% περισσότερες θερμίδες.

Οι επιλογές στο αλκοόλ:

Όλα τα αλκοολούχα ποτά εκτροχιάζουν το σωματικό μας βάρος με έμφαση το λίπος στην κοιλιά. Όμως, επιλέγοντας τζιν ή βότκα με τόνικ κερδίζουμε περίπου 80 θερμίδες σε σχέση με κάποιο άλλο ποτό. Άλλες τόσες κερδίζουμε πίνοντας δυο ποτήρια κρασί αντί για δυο μπύρες.

Το τρέξιμο και η αναπήδηση

Το γρήγορο τρέξιμο επί 10 λεπτά προκαλεί τα ίδια καρδιαγγειακά οφέλη και καίει τις ίδιες θερμίδες με χαλαρό τζόγκινγκ επί μισή ώρα. Ωστόσο, Γερμανικοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με 15 λεπτά σχοινάκι έχουμε επίσης τα ίδια κέρδη, ενώ αυξάνουμε τη μυϊκή ισχύ σε όλο το σώμα κατά 24% περισσότερο.