Η όσφρηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα στην εγκυμοσύνη. Ακόμη και το πιο αγαπημένο σας άρωμα ενδέχεται πλέον να σας προκαλεί δυσφορία, ενώ κάθε έγκυος έχει διαφορετικές οσμές που πυροδοτούν τις ναυτίες της. Ωστόσο, νομίζω πως όλες μας θα συμφωνήσουμε ότι οι παρακάτω δέκα μυρωδιές είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί μέσα στην ημέρα μας – τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Τσιγάρο

Πλέον μπορείτε να αναγνωρίσετε τους καπνιστές από εκατοντάδες μέτρα απόσταση.

Έντονα φαγητά

Κρεμμυδάκι, σκόρδο, μπαχαρικά: Όλα τους πεντανόστιμα και όλα τους πολύ πιο αρωματικά από ό,τι μπορείτε να ανεχθείτε αυτή την περίοδο.

Κρέας

Προφανώς όταν είναι ωμό, συχνά όμως και αφού μαγειρευτεί. Το καλύτερο; Σήμερα μπορεί να σας ενοχλεί το κοτόπουλο, αύριο το χοιρινό, μεθαύριο το μοσχαράκι!

Κατοικίδια

Εντάξει, ούτε πριν την εγκυμοσύνη τρελαινόσασταν όταν έπρεπε να αλλάξετε την άμμο του γάτου, όμως τώρα μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτές οι αγγαρείες έχουν μετατραπεί σε βασανιστήριο.

Θαλασσινά

Ίσως το φετινό καλοκαίρι δεν είναι η καλύτερη στιγμή για φρέσκο ψάρι. Και σε καμία περίπτωση δεν θα σας συμβουλεύαμε να το καθαρίσετε μόνη σας.

Έντονα αρώματα

Εκτός από τον συνάδελφο που θα μπορούσε να λειτουργεί και ως… αρωματικό χώρου, ενόχληση μπορεί να σας προκαλεί πλέον ακόμη και ένα αρωματισμένο σαπουνάκι ή το αγαπημένο σας μαλακτικό ρούχων.

Κακοσμία

Και εδώ μιλάμε για μυρωδιές που δεν ήταν ποτέ ευχάριστες, όμως τώρα γίνονται πραγματικά ανυπόφορες: Μια ανάσα με δυσάρεστη οσμή, είτε προέρχεται από κάποιο χαλασμένο δόντι, είτε από τροφή, αλκοόλ ή τσιγάρο, πραγματικά είναι σε θέση να σας καταστρέψει τη μέρα.

Σούπερ μάρκετ

Ναι, σούπερ μάρκετ. Για την ακρίβεια, τα εκατοντάδες διαφορετικά τρόφιμα που στεγάζονται σε αυτό, με τις μυρωδιές τους να μπερδεύονται μεταξύ τους. Αν θέλετε τη γνώμη μας, αποφύγετε τον διάδρομο των τυριών.

Ιδρώτας

Είπαμε, κάποιες μυρωδιές ήταν εξαιρετικά ενοχλητικές από πριν – τώρα απλώς το πρόβλημα πολλαπλασιάστηκε επί εκατό.

Οτιδήποτε άλλο

Το πιο ενδιαφέρον από όλα είναι ότι οι μυρωδιές που ενοχλούν εσάς μπορεί να ήταν ευχάριστες για την κολλητή σας όταν ήταν έγκυος, ενώ δεν αποκλείεται και εσείς η ίδια αύριο να βρίσκεται ανυπόφορη μια οσμή που σήμερα σας είναι αδιάφορη ή ακόμα και ευχάριστη.