Ζωντανή ήταν η 26χρονη Γαρυφαλλιά όταν έπεσε στη θάλασσα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομή.

Συγκεκριμένα, ο θάνατος της 26χρονος Γαρυφαλλιάς που εντοπίστηκε νεκρή την περασμένη Παρασκευή στην Φολέγανδρο, προήλθε από πνιγμό, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία της νεκροψίας-νεκροτομής που διενήργησε ο ιατροδικαστής.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, ο θάνατος της νεαρής κοπέλας προήλθε από πνιγμό δια θαλάσσιου ύδατος επί βάθους κακώσεων.

Από την νεκροψία γίνεται αντιληπτό πως  η 26χρονη ζούσε όταν έπεσε στη θάλασσα.

Συνεπώς, είτε είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν έπεσε στο νερό, είτε να είχε τραύματα που την καθιστούσαν ανήμπορη να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα τον πνιγμό της.

Την έσπρωξε στα βράχια, την είδε αναίσθητη στη θάλασσα και εξαφανίστηκε

Την ίδια ώρα σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες από την κατάθεση που έδωσε ο 30χρονος γυναικοκτόνος, ο οποίος σκότωσε την 26χρονη σύντροφό του στη Φολέγανδρο, ρίχνοντας την στα βράχια.

Η 26χρονη Γαρυφαλλιά εντοπίστηκε προχθές (Παρασκευή) νεκρή μέσα στη θάλασσα, στην περιοχή Λυγαριά της Φολεγάνδρου, ενώ ο 30χρονος οδηγήθηκε χτες στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ενώ ομολόγησε ότι την δολοφόνησε, κατά την διάρκεια ενός καβγά τους.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο 30χρονος, είχε συνεχείς καβγάδες με την 26χρονη, ενώ την Παρασκευή ενώ ήταν εν κινήσει το αυτοκίνητό τους, το έβγαλε εκτός δρόμου και το έριξε σε βράχια. 

Στη συνέχεια και ενώ η άτυχη γυναίκα είχε βγει έξω την έσπρωξε με αποτέλεσμα αυτή να χτυπήσει πρώτα σε βράχια και μετά να καταλήξει στη θάλασσα.

Ο άνδρας που δίνει ακόμη κατάθεση και σοκάρει με τα λεγόμενά του καθώς όπως είπε στους αστυνομικούς η γυναίκα βγήκε από το αυτοκίνητο και εκείνος την ακολούθησε και την έσπρωξε με αποτέλεσμα η ίδια να χτυπήσει πρώτα στα βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα.

Στη συνέχεια και ο ίδιος βούτηξε να την βρει, την είδε αναίσθητη ωστόσο αντί να τη βοηθήσει σηκώθηκε και έφυγε με την κοπέλα να βρίσκει τραγικό θάνατο μέσα στο νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ημέρα μετά την δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, μια γυναίκα είδε τον άνδρα να περιφέρεται σε κακή κατάσταση το βράδυ σε βραχώδη περιοχή στη Λυγαριά και ενημέρωσε την Αστυνομία και το Λιμενικό, στελέχη των οποίων έσπευσαν στο σημείο.

Ο 30χρονος, που είχε πάει στην Φολέγανδρο με την άτυχη κοπέλα για να κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ, μόλις είδε τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς άρχισε να τους πετάει πέτρες, να βρίζει και να φωνάζει «φταίει η κακιά στιγμή» και «χάλασε η φάση».