Δεν υπάρχει τίποτα πιο χαριτωμένο στον κόσμο από το μωράκι σας. Κάθε του κίνηση και έκφραση αποτελεί αφορμή για να πιάσετε το κινητό ή τη φωτογραφική σας μηχανή και να απαθανατίσετε τη στιγμή. Ωστόσο, η υπέροχη δυνατότητα που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες να φωτογραφίζουμε το μωρό μας ανά πάσα στιγμή, έχει την αρνητική πλευρά της: Οι φωτογραφίες που βγάζουμε καταλήγουν να γίνονται λιγότερο πολύτιμες, αλλά και λιγότερο προσεγμένες. Και ένα τόσο λαχταριστό… μοντέλο αξίζει και το κατάλληλο κάδρο, δεν νομίζετε; Τα παρακάτω tips θα σας βοηθήσουν να αποτυπώσετε το μωράκι σας σε όλη του την ομορφιά και τη γλυκύτητα.

Όλα στο φως

Είναι πολύ δύσκολο να βγάλετε μια φωτογραφία χωρίς άσχημες σκιάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Το φυσικό φως είναι ο καλύτερός σας σύμμαχος στην προσπάθειά σας να δημιουργήσετε την τέλεια εικόνα.

Ακολουθήστε τον ήλιο

Αν και πάντα το έξω είναι καλύτερο από το μέσα, υπάρχουν κάποιες ώρες της μέρας που το φως είναι πραγματικά πανέμορφο. Αυτές οι ώρες, που παρεμπιπτόντως τις αγαπούν και οι επαγγελματίες φωτογράφοι, είναι η πρώτη ώρα μετά την ανατολή του ήλιου και οι δύο τελευταίες ώρες πριν τη δύση του.

Παρακολουθώντας τις αλλαγές

Όσες φίλες σας δεν έχουν αποκτήσει ακόμη παιδί, σας θεωρούν υπερβολική όταν τους λέτε πως το μωράκι σας μεγαλώνει κυριολεκτικά κάθε μέρα. Ήρθε η στιγμή να τους αποδείξετε ότι έχουν άδικο. Επιλέξτε ένα παιχνίδι και φωτογραφίστε το μαζί με το μικρό σας μια φορά κάθε μήνα. Έτσι η ανάπτυξή του θα γίνει πιο σαφής από ποτέ! Αν θέλετε να κάνετε τις φωτογραφίες πιο… ινσταγκραμικές, μπορείτε να προσθέσετε στο κάδρο και μια χειροτεχνία που να αναγράφει σε ποιο μήνα της ζωής του βρίσκεται κάθε φορά.

Δώστε σημασία στη λεπτομέρεια

Το χαμόγελό του είναι σίγουρα ό,τι πιο γλυκό έχετε δει, όμως δεν θέλετε να έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και πάλι τα μικροσκοπικά του νυχάκια όταν θα πηγαίνει πλέον στο δημοτικό – ή και στο πανεπιστήμιο; Απαθανατίστε τις μικρές χαριτωμένες λεπτομέρειές του, όπως το μυτάκι, τις πατούσες και τις πρώτες μπουκλίτσες του και δεν θα το μετανιώσετε!

Μην ξεχνάτε το φόντο

Η ομορφιά του θα λάμψει ακόμη περισσότερο σε ένα πιο… μίνιμαλ σκηνικό. Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια. Απλώς στερεώστε ένα λευκό σεντόνι επάνω σε δύο καρέκλες, και το κάδρο σας θα γίνει καλύτερο και από επαγγελματία φωτογράφου.

Εξασφαλίστε την άνεση του μοντέλου

Αν και το κλάμα του θα σας λείψει εξίσου με κάθε άλλη στιγμή της βρεφικής του ηλικίας, σίγουρα θέλετε να έχετε και κάποια ντοκουμέντα από τα πρώτα του χαμόγελα. Για να είστε σίγουρη ότι θα καταφέρετε να τα τραβήξετε, κανονίστε την… φωτογράφηση για το πρώτο μισάωρο μετά το φαγητό του. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι φοράει άνετα ρούχα, με τα οποία δεν κρυώνει αλλά δεν σκάει και από τη ζέστη.

Παίξτε με τα φίλτρα

Μπορεί το μικρούλι σας να μην χρειάζεται τίποτα για να δείξει πιο όμορφο, το κάδρο όμως ίσως μπορεί να δεχθεί λίγη βοήθεια. Ένα φίλτρο που προσδίδει πιο vintage χαρακτήρα στην εικόνα, για παράδειγμα, μπορεί να αναβαθμίσει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα. Και βέβαια μπορεί να κάνει τη φωτογραφία να θυμίζει ακόμη περισσότερο κάποια δικιά σας από την ίδια ηλικία!