Όλες ερχόμαστε αντιμέτωπες με τις λιγούρες και για όλες μας είναι δύσκολο πολλές φορές να συγκρατηθούμε. Ωστόσο, ειδικά η καραντίνα μπορεί πολύ εύκολα να σας οδηγήσει στην υπερφαγία και το ανθυγιεινό τσιμπολόγημα. Προκειμένου λοιπόν να μην δείτε το βάρος σας να αυξάνεται, θα πρέπει να πολεμήσετε το πρόβλημα από τη ρίζα του, δηλαδή να βρείτε τρόπους να περιορίσετε την πείνα σας.

Το μυστικό για να μην πεινάτε συνέχεια

 

Η λύση στο κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζετε, είναι πιο απλή από όσο νομίζετε. Η καλύτερη στρατηγική, λοιπόν, για να νικήσετε τις λιγούρες σας και κατ’ επέκταση να αποφύγετε την ανεξέλεγκτη κατανάλωση φαγητού, είναι να οργανώσετε ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής το οποίο περιλαμβάνει πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό και ενδιάμεσα υγιεινά σνακ.

Έχοντας προγραμματίσει τα γεύματά σας, όταν προκύψουν οι «επικίνδυνες» λιγούρες για κάτι αλμυρό ή γλυκό, θα έχετε πρόχειρη μια υγιεινή και ολιγοθερμιδική επιλογή. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να βγείτε από το διατροφικό σας πλάνο, αφού θα έχετε έτοιμη μια εναλλακτική λύση που θα σας χορτάσει, π.χ. ένα γιαούρτι με βρώμη ή ένα φρούτο.

Για να διευκολύνετε τη ζωή και τη… διατροφή σας, δημιουργήστε μια λίστα από τα πιάτα που θα θέλατε να φάτε μέσα στην εβδομάδα και οργανώστε μια λίστα με τα υλικά που θα χρειαστείτε. Έτσι, προτού πάτε στο σουπερμάρκετ θα γνωρίζετε ήδη τι ακριβώς προμήθειες χρειάζεστε.

Συμβουλές για χορταστικά γεύματα

 

Προτού όμως αρχίσετε να οργανώνετε τα γεύματά σας, πρέπει να γνωρίζετε ότι επιλέγοντας έξυπνα τις τροφές που βάζετε στο πιάτο σας, θα είστε σε θέση να μειώσετε την πείνα σας και να περιορίσετε τις λιγούρες σας.

*Η πρωτεΐνη μειώνει την πείνα σας χάρη στην ιδιότητά της να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Αντιθέτως, οι υδατάνθρακες απορροφώνται πιο γρήγορα από το στομάχι και το έντερο, με αποτέλεσμα να σας παρέχουν ενέργεια, αλλά να σας κάνουν να πεινάτε μετά από λίγο.

*Οι φυτικές ίνες προκαλούν μεγαλύτερο και παρατεταμένο κορεσμό. Έχουν την ιδιότητα μόλις εντοπίσουν νερό στον οργανισμό να το απορροφούν και να φουσκώνουν, αυξάνοντας πολύ τον όγκο τους, με αποτέλεσμα να σας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να σας κρατούν πολλή ώρα χορτάτες, αφού έτσι μένουν για αρκετό χρόνο στο έντερό σας. Παράλληλα, ρυθμίζουν καλύτερα τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερες λιγούρες.

*Πολλές φορές μπορεί να νομίζετε ότι πεινάτε, ενώ στην πραγματικότητα να έχει αφυδατωθεί ο οργανισμός σας. Φροντίστε να είστε συνεχώς ενυδατωμένη, γεμίζοντας συχνά το ποτήρι σας με νερό.