Στη φυλακή οδηγείται ο 30χρονος που ομολόγησε τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς, την περασμένη Παρασκευή στη Φολέγανδρο.

Ανακριτής και εισαγγελέας, μετά την απολογία του, αποφάσισαν την προφυλάκισή του, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισής του για να πείσουν ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, οι αρχές δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο δράστης ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση.

«Μετά από μια πολύωρη διαδικασία, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα έχει και την κατάλληλη πρόνοια για την πάθηση από την οποία πάσχει» ανέφερε ο συνήγορος του 30χρονου Γιάννης Βλάχος, λίγο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, δήλωσε συντετριμμένος για το κακό που προκάλεσε στο θύμα και την οδήνη στην οικογένεια. Η αρρώστια του είναι δεδομένη και είναι διεγνωσμένη από το 2015» πρόσθεσε ο κ. Βλάχος, υπογραμμίζοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης δεν είχε νοσηλευτεί, αλλά είχε λάβει αγωγή για την πάθησή του.

«Κωμικοί ισχυρισμοί» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας

Για «κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως» έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του συνηγόρου υπεράσπισης του 30χρονου δράστη Γιάννη Βλάχου, ενώ αναφέρεται και στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη.

«Να προσέξουν πάρα πολύ τόσο ο δράστης του εγκλήματος εις βάρος της αείμνηστης θυγατέρας των εντολέων μου όσο και ο συνήγορός του, γιατί τους ίδιους κωμικούς ισχυρισμούς περί ψυχικής παθήσεως είχε προβάλει και ο έλληνας δράστης της αποτρόπαιας ανθρωποκτονίας εις βάρος της αείμνηστης Ελένης Τοπαλούδη και στο τέλος με την απόφαση, την οποίαν εξέδωσε το ΜΟΔ Αθηνών, εκτός της ισοβίου καθείρξεως, που επέβαλε στον δράστη, αγνοώντας παμψηφεί τους ισχυρισμούς του περί ψυχοπαθητικής προσωπικότητας, οδήγησε ως κατηγορούμενους στο δικαστήριο, τόσο τον ψυχίατρο, που βεβαίωνε ότι ο δράστης είναι ψυχασθενής, όσο και τον δράστη ως ηθικό αυτουργό του εγκλήματος της ψευδούς βεβαιώσεως. Αυτά και θα επανέλθω μόλις έχω στα χέρια μου τη δικογραφία» σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Καταπέλτης η ιατροδικαστική έκθεση

Ιδιαίτερα επιβαρυντικά ήταν για τον 30χρονο καθ’ ομολογίαν δράστη, τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής που διεξήγαγε νεκροψία στη σορό της άτυχης κοπέλας.

Τα στοιχεία που παραθέτει ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιόκας καταγράφουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η Γαρυφαλλιά, καθώς η σορός της  έφερε κακώσεις στο κεφάλι που προκλήθηκαν από χτυπήματα του 30χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιατροδικαστής θεωρεί σίγουρο τον ξυλοδαρμό της Γαρυφαλλιάς και αναφέρει ότι το χτύπημα στο μάτι της κοπέλας προήλθε από γροθιά.

Παράλληλα, ο ίδιος περιμένει φωτογραφίες από το σημείο προκειμένου να μπορεί να τεκμηριώσει αν οι υπόλοιπες κακώσεις στο σώμα της 26χρονης κοπέλας προήλθαν από την πτώση στα βράχια ή αν ξυλοκοπήθηκε νωρίτερα, καθώς τα σημάδια στη σορό της δείχνουν απίστευτη βιαιότητα.

Επίσης, το σώμα της Γαρυφαλλιάς είχε και εκδορές στοιχειό που κάνει τον ιατροδικαστή να μιλά για σύρσιμό της από τον δολοφόνο της, ενώ επιβεβαιώθηκε, τέλος, για μια ακόμη φορά ότι η άτυχη 26χρονη είχε τις αισθήσεις όταν την έσπρωξε στη θάλασσα και ο θάνατός της προήλθε από πνιγμό.

Η τελική έκθεση του ιατροδικαστή θα παραδοθεί στον εισαγγελέα αφού εκδοθούν και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.