Πολλά έχουν ειπωθεί για το ντεμακιγιάζ, τον καθαρισμό προσώπου, την ενυδάτωση και την απολέπιση. Ωστόσο, το face massage δεν έχει λάβει την αναγνώριση που του αξίζει. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το face massage και ποια οφέλη προσφέρει

Το face massage είναι μια τεχνική περιποίησης η οποία περιλαμβάνει τη χρήση ενός εργαλείου ομορφιάς (όπως το jade roller) ή των χεριών ώστε να γίνει μασάζ στο δέρμα του προσώπου. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, χαλαρώνει τους μυς του προσώπου, μειώνει το πρήξιμο, χαρίζει λάμψη στο δέρμα και ενισχύει την απορρόφηση των καλλυντικών.

Δεδομένου ότι το μασάζ προσώπου «γυμνάζει» τους μυς του προσώπου, ενυδατώνει την επιδερμίδα, τονώνει την κυκλοφορία του δέρματος -αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου- και επαναφέρει την ελαστικότητα στο δέρμα, προσφέρει και αντιγηραντική δράση. Φυσικά, δεν πρόκειται να δούμε βελτίωση από την πρώτη φορά, ωστόσο όταν γίνεται σταθερά (π.χ. 2-3 φορές την εβδομάδα) μπορεί να μειώσει την εμφάνιση των λεπτών γραμμών.

Πώς θα κάνω μόνη μου face massage;

 

  • Πλένουμε τα χέρια μας και πιάνουμε τα μαλλιά μας έτσι ώστε να μην πέφτουν στο πρόσωπό μας
  • Απομακρύνουμε κάθε ίχνος μακιγιάζ και στεγνώνουμε το πρόσωπό μας με μια καθαρή πετσέτα, κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις
  • Ενυδατώνουμε το δέρμα μας με μια ενυδατική κρέμα
  • Διαλέγουμε το έλαιο προσώπου που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας μας
  • Χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας (ή ένα jade roller) κάνοντας κυκλικές, δεξιόστροφες κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω
  • Για να κάνουμε μασάζ στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών χτυπάμε απαλά τα δάχτυλα για να τονώσουμε την κυκλοφορία, χωρίς να τραβάμε ή να τεντώνουμε το δέρμα και συνεχίζουμε το μασάζ, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε προβληματικές περιοχές, όπως το «πόδι της χήνας». Στην περιοχή των ματιών, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε την εξειδικευμένη κρέμα ματιών και όχι λάδι.
  • Δεν ξεχνάμε να κάνουμε μασάζ και στην περιοχή του λαιμού και του ντεκολτέ. Απλώνουμε λοιπόν μικρή ποσότητα λαδιού στον λαιμό και χρησιμοποιώντας τις παλάμες μας εναλλάξ, κάνουμε απαλό μασάζ με καθοδική φορά, από το πιγούνι προς τη βάση του λαιμού. Έπειτα, απλώνουμε μικρή ποσότητα λαδιού στο ντεκολτέ. Τοποθετούμε την αριστερή παλάμη στο κέντρο του ντεκολτέ και πιέζουμε το δέρμα μέχρι τον δεξιό ώμο και επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τη δεξιά παλάμη προς τον αριστερό ώμο.

 

Ποιο λάδι να επιλέξω;

 

Ξηρό δέρμα: αμυγδαλέλαιο, έλαιο αργκάν

Ευαίσθητο δέρμα: αλόη βέρα, λάδι χαμομηλιού

Κανονικό δέρμα: έλαιο αργκάν

Λιπαρό δέρμα: λάδι από κουκούτσια σταφυλιού (grapeseed oil), έλαιο jojoba

Μεικρό δέρμα: αμυγδαλέλαιο, έλαιο jojoba

Δέρμα με τάση για ακμή: λάδι ροδιού, λάδι αγριοτριανταφυλλιάς, tea tree oil

Ώριμο δέρμα: λάδι αγριοτριανταφυλλιάς