Ενώ κανείς θα περίμενε ότι μετά από 9 μήνες στο υδάτινο περιβάλλον της μήτρας το μικρό σας θα έχει μια έμφυτη αγάπη για το νερό, αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, ώστε να βοηθήσετε το μικρό σας «δελφινάκι» να ξεπεράσει τον φόβο του για τη θάλασσα;

*Προσομοίωση

 

Αν το μωρό σας δείχνει να φοβάται τη θάλασσα ή απλά θέλετε να το προετοιμάσετε κατάλληλα, μια καλή ιδέα είναι να κάνετε… πρόβα στην μπανιέρα. Γεμίστε, λοιπόν, την μπανιέρα και βοηθήστε το μικρό σας να εξοικειωθεί με το νερό. Φυσικά, ενώ εκείνο παίζει στην μπανιέρα, θα πρέπει να είστε συνεχώς δίπλα του και να μην το αφήνετε χωρίς την επίβλεψή σας ούτε στιγμή.

*Ελκυστική παραλία

 

Μια παραλία γεμάτη βότσαλα και βράχια τις περισσότερες φορές δεν είναι ελκυστική ούτε για εμάς, πόσο μάλλον για το μικρό σας που δεν είναι εξοικειωμένο με τη θάλασσα. Για τα πρώτα μπανάκια του μωρού σας, λοιπόν, καλό θα είναι να κάνετε μια έξυπνη επιλογή και να επισκεφθείτε μια ελκυστική παραλία με άμμο. Ένα βασικό στοιχείο που θα πρέπει επίσης να προσέξετε είναι το βάθος της θάλασσας. Προτιμήστε μια θάλασσα που βαθαίνει σταδιακά και που -ιδανικά- τα νερά της δεν είναι ιδιαίτερα παγωμένα.

*Παιχνίδια στην άμμο

 

Ξεκινήστε παίζοντας στην άμμο, σε απόσταση ασφαλείας από τη θάλασσα, έτσι ώστε το μικρό σας να μην τρομάξει από το κύμα ή τον ήχο της θάλασσας. Όση ώρα παίζετε με το μωρό, φροντίστε να το βρέχετε πού και πού με θαλασσινό νερό, ώστε να εξοικειωθεί με την αίσθησή του. Μην ξεχνάτε να προστατεύετε το μικρό σας από την ηλιακή ακτινοβολία, ανανεώνοντας συχνά το αντηλιακό του και φορώντας του καπελάκι.

*Αγκαλιά

 

Μιλώντας ήρεμα και χαμογελώντας στο μωρό σας, πάρτε το αγκαλιά για να μπει σιγά- σιγά στη θάλασσα. Μπορείτε, μάλιστα, να βάλετε στο νερό μερικά παιχνίδια που επιπλέουν, ώστε το παιδί να εστιάσει σε αυτά και όχι στον φόβο του.

*Ποτέ με το ζόρι

 

Σε καμία περίπτωση μη βουτήξετε το μωρό σας στη θάλασσα με το ζόρι, αφού αυτή μπορεί να είναι μια τραυματική εμπειρία για αυτό και κάπως έτσι να αντιπαθήσει ακόμη περισσότερο τη θάλασσα. Ξεκινήστε, λοιπόν, βρέχοντας σιγά- σιγά τα χέρια, τα πόδια και τον κορμό του και θα σας δείξει το ίδιο με τον τρόπο του πότε είναι έτοιμο να βουτήξει.