Το άνοιγμα της πλατφόρμας για των εμβολιασμό των ηλικιών 12-15 την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για το πρόγραμμα «Ελευθερία» ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ανακοίνωσε ότι η επιτροπή εμβολιασμού έδωσε το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό της εν λόγω ηλικιακής ομάδας.

Το άνοιγμα την πλατφόρμας είχε προαναγγείλει το πρωί και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος γνωστοποίησε πως ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών έχει εγκριθεί από τους ειδικούς, ενώ προανήγγειλε πως η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τις επόμενες ημέρες.

Τα στατιστικά των εμβολιασμών

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους σήμερα, έχουν γίνει μέχρι στιγμής 62.000 εμβολιασμοί και η μέρα θα κλείσει κοντά στους 75.000 εμβολιασμούς.

Συνολικά, από την πρώτη μέρα, έχουν γίνει πάνω από 10.200.000 εμβολιασμοί.

Όπως είπε 5.600.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει έστω μία δόση του εμβολίου, αριθμός που αντιστοιχεί στο 63% επί του ενήλικου πληθυσμού, ενώ 4.915.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί στο 55% επί του ενήλικου πληθυσμού.