Όταν φέρνετε ένα κατοικίδιο ζώο στο σπίτι όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, είναι σημαντικό να βρείτε ένα που να είναι αρκετά ανθεκτικό για να μπορεί να χειρίζεται τα νήπια ενώ μαθαίνουν πώς να είναι ήπια. Και ενώ οι γάτες και οι σκύλοι μπορούν να εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία, δεν είναι πάντα εφικτό να φέρουμε αυτά τα ζωάκια σπίτι μας.

Τα δύο καλύτερα κατοικίδια για νήπια

Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να βρείτε ένα υπέροχο κατοικίδιο και μερικές από τις καλύτερες ιδέες περιλαμβάνουν:

Ψάρι, συντροφιά στην γυάλα

Τα ψάρια όχι μόνο αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική λύση αλλά είναι επίσης ένα τέλειο πρώτο κατοικίδιο για μικρά παιδιά. Με τα πολύχρωμα λέπια και τη συνεχή κίνηση, τα ψάρια μπορούν να αποδειχθούν πολύ διασκεδαστικά ζώα για τα μικρά.

Η φροντίδα των ψαριών είναι επίσης αρκετά εύκολη. Ενώ το νερό τους πρέπει να αλλάζεται κάθε 10 ημέρες περίπου, εκτός από τις τακτικές τροφοδοσίες, δεν υπάρχουν πολλά περισσότερα που πρέπει να γίνουν. Και επειδή η σίτιση είναι εύκολη, τα νήπια εξοικειώνονται με το αίσθημα της ευθύνης όταν αναλαμβάνουν να ταΐζουν καθημερινά τους φίλους τους.

Καναρίνια

Με το όμορφο κίτρινο χρώμα τους και τα τραγούδια τους, ποιο παιδί δεν θα ήθελε να παρακολουθεί τα καναρίνια και να αλληλεπιδρά μαζί τους; Αποτελούν ιδανικό κατοικίδιο, καθώς δεν απαιτούν ειδικό χειρισμό από το παιδί, αφού δεν θα τα αγγίζει με τα χεράκια του.

Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί για τα καναρίνια, είναι ότι περνούν καλύτερα αν έχουν έναν ή δύο φίλους για να ζήσουν. Εξαιτίας αυτού, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για τουλάχιστον δύο ή τρία καναρίνια.