Πρόσφατη επιστημονική μελέτη διαπίστωσε ότι η τακτική σωματική δραστηριότητα στην παιδική ηλικία συνδέεται με τον καλύτερο έλεγχο των παρορμήσεων αργότερα στη ζωή. Πώς μπορούμε λοιπόν, ως γονείς να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να αθλούνται περισσότερο;

Τα παιδιά αντιγράφουν τους γονείς τους

Ασκηθείτε όσο μπορείτε, είτε πηγαίνετε στο γυμναστήριο, είτε κάνετε ποδήλατο, είτε κάνετε προπόνηση στο πάτωμα του σαλονιού σας. «Οι γονείς είναι τα πρωταρχικά πρότυπα του παιδιού κι έτσι οι δραστήριοι γονείς να μπορούν να οδηγήσουν σε ενεργά παιδιά», λένε οι ειδικοί.

Μειώστε ή διακόψτε τον χρόνο οθόνης

Ο χρόνος στην οθόνη είναι γενικά καθιστικός, οπότε ο παιδίατρος Nkeiruka Orajiaka, προτείνει να τηρούμε ένα ημερήσιο όριο. Ο καθορισμένος χρόνος κάθε μέρα για περιορισμένο χρονικό διάστημα στην οθόνη μπορεί να αποτρέψει τα παιδιά από το να το ζητούν συνεχώς.

Εναλλακτικά, ζητήστε από το παιδί σας να κάνει τουλάχιστον 60 λεπτά σωματικής δραστηριότητας πριν του δώσει τις συσκευές του.

Αθληθείτε όλοι μαζί ως οικογένεια

Κάντε μια οικογενειακή πεζοπορία, επισκεφθείτε την πισίνα ή παρακολουθήστε μαθήματα χορού μαζί. Κάντε τη σωματική άσκηση μια διασκεδαστική στιγμή για να συνδεθείτε όλοι μαζί σαν οικογένεια.

«Η άσκηση μπορεί να είναι εύκολη και να είναι διασκεδαστική! Αυτό θέλετε να περάσετε και στα παιδιά. Ακριβώς ότι η φυσική δραστηριότητα αποτελεί μια διασκεδαστική συνήθεια που απολαμβάνουν όλοι εξίσου», μας λένε οι ειδικοί.